Siverekli Gazeteci-Yazar Şükrü Dolaş 'Bir bardak suda fırtına koparmak' adlı köşe yazısında, Siverek Devlet Hastanesiyle ilgili yazdığı köşe yazısını farklı yönlere çekmek isteyenlere sert tepki gösterdi.

Dolaş köşe yazısında şu ifadelere yer verdi;

''Önceki gün Siverek Devlet Hastanesiyle ilgili “yoklar hastanesi” başlığıyla bir köşe yazısını kaleme aldım. Yazdığım malzeme ve personel eksikliği aylardır devam ediyordu. 

Bugüne kadar dile getirmeye çalıştığım sorunları yazarken hastane yönetimi ve sağlık emekçilerini hedef almadığımın bilinmesini isterim. Zaten 20 gün önce yönetimi devralan ekibi hedef almam etik olmaz zira personel ve malzeme sorunu yeni değil.

Açık ve net bir dille söylüyorum ki yazıda hedefim ‘Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’ ve ağır aksak işleyen sağlık bürokrasisidir. Ben canla başla Siverek halkına hizmet vermek için çabalayan insanlara ancak saygı duyarım. Aylardır bu eksikleri yerine getirmeyen ‘Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nün Siverek’e üvey evlat muamelesi yaptığı konusunda fikrim hala aynı ve değişmedi.

Bazı yalakalar yazımı değerli dostum, kardeşim kadar sevdiğim ve siyaset üstü bir kişilik olarak gördüğüm değerli insan Mehmet Kasım Gülpınar’a karşı kullanmak isteyenler var.

Bu yalaka gruba iki çifte lafım olacak; Kasım Gülpınar benim için bir emanettir. Sizler partisini veya kedisini beğenmeyebilirsiniz. Bu konuda yazılarda yazabilirseniz ama yazdığım yazıyı ona karşı yazılmış gibi göstermek en hafif tabiriyle alçaklıktır. 

Mehmet Kasım Gülpınar insanlığıyla yaptığı hayırlarıyla bölgesinde barışın korunmasıyla ilgili çabalarını benden daha iyi bilen yok. Lafı uzatmayacağım benle Mehmet Kasım Gülpınar’ın arasını bozmak isteyenler şunu bilsinler ki o bana kardeşten ötedir.

Burada sözüm ona siyaset üstünden yazıyı farklı yöne çekmek isteyen ilçedeki siyasetçilere sesleniyorum. Sizler bugüne kadar hastanedeki noksanlıklar konusunda yazılı bir basın açıklaması mı yaptınız? Bu sorunlar size gelmedi mi? Geldi ise neden kamuoyuyla paylaşmadınız? Sizler muhalefet partilerisiniz! Kendi basın açıklamanızı yapacak kadar siyaset bilginiz yok muydu? 

Yapmayın gerçekten amaç siyasetten çok Siverek’e gelecek hizmetse gelecek hizmetler için çabalayalım. Bunun üstünde duralım, bu sorunları politika malzemesi olarak görmeyelim sorunu yansıtalım. Farklı bir şekilde yansıtmayalım, bunun adı muhalefet olmaz.  

Yazımı farkı yönlere çekmek için uğraşanlar yazıyı yeni başhekim ile yönetimine karşı yazdığımın dedikodusunu yapıyor! Bakın; yazdığım sorunlar aylardır süre gelen sorunlardı. Eski ve yeni yönetimler hastanenin zor durumunda olduğunu belirtmiş oldukları resmi yazılara rağmen bu eksiklikler giderilmiyor. 

Ya Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünün Siverek ile bir sorunu var yâda bürokraside Siverek’in hayrını istemeyenler var. Malzeme ve personel eksikliği müdürlükçe giderilmedikten sonra beni baştabip yapsanız bile boş.

Değerli dostlar ve değerli okurlarım, benim siyasi görüşüm ne olursa olsun herkes iyi bilir ki benim dünyam ve her şeyim Siverek’tir.

Yapılan yorumları takmıyorum ancak yazıma yapılan bir yoruma izinizle cevap vermek istiyorum; hastanede çalışan biri şöyle yazmış; “Baştabip bir aşiret mensubu olsaydı bu yazıyı yazabilirdin?” 

Cevabımı net bir dille kıvırmadan veriyorum, evet keko yazardım ve bununla ilgili arşive bakılırsa yazdıklarım da var. En güçlü aşiretlerden birine mensup bir baştabip görevdeyken Siverek Devlet Hastanesinde bir ambulans varken acilin önünde at arabasının üstündeki hastayı çekip haberini yaptım. Bir sonraki gün Star Gazetesinde haber “ATBULANS” başlığıyla sürmanşet olarak verildi. Arşive bakarsan mutlaka bulacaksın. Benim meselem aşiretler veya baştabiplerle değil, ben çocuğum için ne istiyorsam samimiyetimle söylüyorum tüm Siverek çocukları için onu istiyorum. Sanırım her insan olan her idareci de bunu ister.

Bakın kekolar; benim siyasetle işim yok. Ben kişilerle uğraşmam, varsa sistemle ilgili eksiklik yada noksanlık onu dile getiririn. Yani kişilerle değil, sistemle uğraşırım. Benim amacım daha iyi ve yaşanılabilir bir Siverek. Kim buna engel oluyorsa ben gücüm oranında ona karşıyım. Gelin sorunları ideolojik değil insani bakış açısıyla çözelim ki sizde bana yardımcı olun.

Ben yine söylüyorum. Ben “yoklar hastanesi” yazımın arkasındayım. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ya adam gibi sorularımıza çözüm bulur ya da hep birlikte Siverek olarak İl Sağlık Müdürlüğüne karşı hakkımızı arayacağız.

Kısaca yazımın özeti şudur ya sorunlarımız çözülür ya da İl Sağlık Müdürü istifa eder….

Not: ATBULANS haberimin ardından Sağlık Bakanlığınca hastanemize  3 yeni ambulans tahsis edildi. Bir hayırsever Siverekli hemşerimizde bir ambulans hibe etti. Bu sayede hastanemiz 4 ambulansa kavuşmuş oldu. Yani bir ATBULANS haberi 4 ambulans getirdi''

Medya Urfa

Kaynak:https://www.medyaurfa.com/gundem/sukru-dolas-yazdi-bir-bardak-sudan-firtina-koparmak-h97291.html

Editör: TE Bilisim