Hastanelerin yoğun bakım ,acil ,klinik, görüntüleme, laboratuvar ve bir çok biriminde sabaha kadar bir dk bile durmadan çalışan;corona yoğun bakımlarda, kliniklerde, acil servislerde, görüntüleme,laboratuvar ve bir çok birimde  canlarını hiçe sayarak hastasını yaşatmak için çabalayan sağlık personelinin  neredeyse tamamına yakının bu ay  aldıgı döner sermaye oranı 0-100 tl arasında değişmekte.

Gecici görevlendirmeler ile personel  il-ilçe sağlık müdürlüğünde masa başında çalıştırılıyor ve onların yerine hastaelerde kalan personel daha fazla hastaya bakmak zorunda kalıyor.  Bitmeyen yıllarca süren geçici görevlendirme mi olur. Ama oluyor.

Gecici görevlendirme ile  yıllarca personeli  il -ilçe sağlık müdürlüğüne görevlendirilen hastanede nöbet parası ödeniyor ise bu kamu zararı değil midir? 

Gecici görevlendirmeler nedeni ile il-ilçe sağlık müdürlüğündeyıllarca görevlendirlen personel nedeni ile, hastalerde nöbet tutmak itemeyen personele ihtiyaç var denilerek nöbet tuturulması mobbing değil midir?

Kurumda yönetmeliklere aykırı olarak görevlendirilen personel nedeni ile ödenen nöbet parası kamu zararı değil midir?

Kurumda yönetmeliklere aykırı olarak görevlendirilen personel nedeni ile nöbet tutmak istemeyen personele nöbet tuturulması mobbing değil midir?

Tüm bunlara dur demesi gereken, personelin sesinin duyulmasında öncülük etmesi gereken yöneticiler ne yapmakta.

Hiçbir sınava tabi tutulmadan, kamu personeli dahi olmadan, sağlık personeli olmadan, müracaat olmadan atanan sözleşmeli yöneticler  her ayın 1'5'inde oldugu gibi bu ayın 15'inde e bulunduğu kadrodan daha fazla maaşı ve ek ödemeyi aldı. 

Sağlık çalışanlarının  sesinin duyulmaması normal değil mi?

Editör: TE Bilisim