Ekranlarda gördüğünüz ünlüler bir zamanlar şuan yaptıkları meslekten çok daha farklı işlerle uğraşıyordu. İşte, doktor olan 4 ünlü isim...

CÜNEYT ARKIN

Yeşilçam'ın aksiyon filmlerinin aranan isimlerinden olan asıl adı Fahrettin Cüreklibatur olan Cüneyt Arkın, İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Askerliğin tamamlayan Arkın, Adana ve civarında doktorluk yaptı. Oyunculuğun yanı sıra, gazetelerde sağlıkla ilgili köşe yazıları da yazmıştır.

ERCAN KESAL

Usta oyuncu Ercan Kesal, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Kesal, okulu bitirmesinin ardından Ankara'da doktorluk yapmıştır. Sahibi olduğu Özel Okmeydanı Hastanesi'nin yönetim kurulu başkanlığı görevine devam etmektedir. Psikoloji dalında master yapmış olan ünlü oyuncu, Yeditepe Üniversitesi'nde Sosyal Antropoloji Doktorası yapmaktadır. 2002 yılında Uzak filmi ile oyunculuğa adım attı.

FERHAT GÖÇER

İstanbul Tıp Fakültesi'ni ve 1988'de girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nü bitirmesinin ardından Devlet Opera ve Balesi'nde iki yıl sözleşmeli olarak çalıştı. Ferhat Göçer, 25 yıl yaptığı doktorluktan 2017 yılında emekli oldu.

SELMA ERGEÇ

1998'de Münster Üniversitesi Tıp Fakültesi'den mezun olan Ergeç, 6 yıllık okulunun ilk 3 yılının ardından Türkiye'ye gelerek ilk olarak Çapa Acil Dahiliye'de daha sonra Adana'da staj yaptı. Daha sonra oyuncu olmaya karar veren Selma Ergeç, 'Böyle Mi Olacaktı' dizisiyle ekranlardan boy gösterdi.

Editör: TE Bilisim