Net Gaste'de  yer alan haberde;

Sağlık camiasında kulis

Profesör unvanını da alan Sakarya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü’nün geçtiğimiz yıl sözleşmesini yenilerek 2 yıl daha bu göreve devam edeceği biliniyor.

Ancak Profesör olurken kimsenin haberi olmadan sözleşmesini  27 Temmuz  2021 tarihinde iki yıl daha yenilemiş bulunmakta.

Kulislere göre sağlık camiası bir aydan buyana Sağlık Müdürlüğünde değişim yaşanacağı söylemleri ile çalkalanıyor.

Yerine düşünülen isim

Camiada yapılan kulislere göre Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü’nün yerine düşünülen isim Halen Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi olan Dr. Ünal Küçükyılmaz.
Daha önce ilimizde Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevinde bulunan, dönemin Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ’a yakınlığı ile bilinen Pratisyen Hekim Ünal Küçükyılmaz o dönem ilimizde başarılı olamayınca, Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak atanmıştı.

Yöneticilikten hekimliğe

Pratisyen Hekim Dr. Ünal Küçükyılmaz’ın Yalova’da da beklenen performansı gösterememesi üzerine özel kurumlarda hekimliğe başladığı biliniyor.

Küçükyılmaz, 2020 yılında yapılan atamalar ile yeniden kamuya geçerek, Sapanca Devlet Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak görevini sürdürmüştü.

Küçükyılmaz geçen yıl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü’nün göreve atanması ile siyasilerin ricası üzerine Hendek Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine getirilmişti.

Değişim olabilir mi?

Sağlık camiasından edinilen bilgilere göre, Sağlık İl Müdürünün unvanı Profesör olmalı.

Türkiye geneli birçok ilin sağlık müdürünün unvanı Doçent veya Profesör. Ancak Pratisyen hekim olan illerde var. Bu nedenle siyasilerin talebi, Bakanın oluru ile il müdürlüğüne pratisyen hekim ataması da yapılabiliyor.  

Bürokrasi değişimi, siyasilere sorulmuyor

Diğer yandan Sakarya’da son birkaç ay içinde birkaç bürokratın görevlerinden alınmaları siyasilerin atamalara karışmadığı izlenimi yaratıyor.

Kimi siyasiler atamalara karışmadıklarını dile getirirken, kimi siyasiler de bakanların eskisi gibi atama öncesi teşkilatların görüşlerini almadığını dile getirmekte.

Siyasiler ihtimal vermiyor

Öte yandan Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü’ndeki değişim ile ilgili AK Parti cephesinden bazı siyasilerin bu atamaya ihtimal vermedikleri görüşü hâkim.

Atama beklemediklerini dile getiren siyasiler, gündemde böyle bir konunun olmadığına dikkat çekerek değişimin olmayacağını ifade ediyorlar.

Sendika ziyareti

Diğer yandan iktidara yakın olduğu bilinen sendikanın ardı ardına, Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ünal Küçükyılmaz’ı ziyaret etmesi farklı yorumları beraberinde getiriyor.

Sendikanın, Ünal Küçükyılmaz’a yaptıkları sık ziyaretlerin camia tarafından ilgiyle izleniyor.

Kaynak:https://www.netgaste.com/haber/7747864/saglik-muduru-degisecek-mi

Editör: TE Bilisim