Ünye’de göreve geldiği tarihi net olarak bilmiyorum.. 
Bir zamanlar Ünye Devlet Hastanesi’nde Başhekimlik yapan saygın insan Sayın Genel Cerrah Hüseyin Yalçın Büyükkarabacak’tan söz ediyorum. 
Başkehim Hüseyin Bey, Ünye’ye gelmiş en mükemmel hastane yöneticilerinden bir tanesiydi…

Her şeyden önce çok babacan ve güler yüzlü bir insandı.

Onun döneminde sınırlar zorlandı, çok çalıştı. Hem de öyle laf olsun diye de değil..

Eski hastanede göreve başladı fakat, yeni hastanenin temellerinin atılmasında öncülük yapmıştı. Hastalarına gösterdiği ihtimam gözlerden kaçmıyordu. Dönemin İçişleri Bakanı İdris Bey ile istişare halinde Karadeniz’in en prestijli hastanesinin temelini atmışlardı. Kurucu Başhekim oldu, ama hiç durmadı.
O dönem, yağmurlu havalarda gece inşaata gidip sırtında çimento torbalarını içeri taşıdığı bile gelmişti kulağımıza. Yanılmıyorsam, 2012 yılında Ünye’den tayin oldu. 
Bunu neden anlatıma gelince…
Böylesine büyük şans olan ve yeni hastanede başhekim olmayı en çok hak eden bir insan, ne olduğunu anlamadığımız bir şekilde apar topar bir anda tayin oldu. Hem de, yeni hastanede Başhekimliğine kesin gözüyle bakılırken.. Kimine göre iç çekişme, kimine göre siyasi irade kurbanı  denildi… 

Sayın Büyükkarabacak’ın ardından göreve Başhekim olarak Estetik Cerrah Güray Yılmaz getirildi. 
Onun gelmesinin ardından kısa süre sonra yeni hastane faaliyete geçti.

Başhekim Dr. Güray Bey, daha güçlüydü. Siyasi desteği vardı. Mizacı sertti. Çok konuşmazdı. Kimileri sevdi, kimileri sevmedi… Görev yaptığı sürece adı çok kez olumsuz haberlerle anıldı. Onun döneminde personel alımlarında şikayetler arttı, bazı olaylarda adı geçti. İsmi, hastane çalışanlarıyla ters düşmesiyle anıldı ve gitmesi isteniyordu. Yine sebep, iç çekişme ve siyasi irade denildi ve gitti.

Gelelim mevcut Başhekime…
Göreve geldiği 2019 yılından itibaren, sakin ve çalışkan kişiliğiyle görevini yerine getirmeye devam ediyor. Bir önceki yönetimde başlayan huzursuzluk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Sayın Tamer Kutlu döneminde bastırılarak, hastane düzene girdi. Yumuşak başlıydı ama hastaneye düzen ve huzur getirmeyi başarmıştı, disiplinliydi.
Ünye Devlet Hastanesi, temizliğinden tutun, doktor standartlarında kaliteyi yakaladı.
Daha da ileriye gidecek olursam, hastane doktor kadrosunu elinden geldiğince genişletmiş, doğru tercihler yapmasıyla özel hastaneleri bile geride bırakmış durumda. 
Hastanenin temizliğinden ve bakımdan çok memnun kaldıklarını söyleyen hastalar, hastaneden duydukları memnuniyetini yukarılara taşımış  durumda. 

Geçen yıl, geçirdiğimiz bir kaza nedeniyle 2 ay hastanenin plastik cerrahi servisinde kaldım. O süreçte gördüklerim personelin gayet aklı başında ve bilinçli çalışıyor olmasıydı. Başhekimi de o süreçte tanıdım. 

Hadi bırakalım beni…
O 2 ayda o kadar çok hastayla tanıştım ki, kimisi hastanenin ve doktorların methini duymuş Bursa’dan geliyor, kimisi İstanbul’dan kimisi Isparta’dan… Hepsi duacı, hepsi memnundu ve en önemlisi çoğundan duyduğum ortak bir cümle vardı; “Aynı özel hastane gibi.. Ne kadar temiz ve ilgililer…”

Söylendiği gibi ne boş aylak bir yönetim var, ne de iş bilmez insanlar… Ne o Başhekim Samsun’dan geliyor diye mesaisine geç başlıyor, ne de hastanede işler aksıyor. Her sabah başhekim mesai başlamadan önce hastanede oluyor. işinin Başında olduktan sonra nerede oturduğunun bir önemi var mı? Ya da şöyle örnek vereyim; Sanki her muhtar yönettiği mahallede mi oturuyor?
Bu tip açıklamalar hastaneye ve Ünye’ye zarar veriyor. 
Bunun haricinde bir takım karalamalar yapılıyor yönetimdeki kişiler hakkında da. O kişi/kişilere işleriyle değil, artık etik olmayan ahlaki boyutlara taşınarak zarar verilmek isteniyor. Bu tip haberler hoş değil…

Son 3 yıldır çok iyi toparlanmış bir hastane, prestiji ve kalitesi yükselmiş bir hastanenin yönetimiyle birileri yine uğraşmaya başladı sanırım. Ne zaman bir şeyler yoluna girse arkasından olaylar patlıyor.
Her dönem, Doktorundan, temizlik personeline, sekreterinden, personeline kadar arkasına siyasi güç alarak görev yapan bir takım kişiler yine hastanenin altını oymaya başlamış gözüküyor. Neden iyi giden bir şey birilerinin iki dudağı arasında tehdide dönüşebiliyor anlayamıyorum. 

Her dönem siyasetin kendisini hissettirdiği hastanede, yönetim hastaya göre mi, bazı kişilerin egolarına göre mi iş yapacak anlamak mümkün değil. 
Hastane içerisinde iç çekişmeler ve maalesef siyasi sebepler görevini yapan insanların verimini de etkiliyor. Oyuna gelmemek lazım.
Sözün özü şu;
Hadi diyelim ki, Sayın Dr. Sayın Yalçın Büyükkarabacak kötüydü gitsin istediniz gitti.
Hadi diyelim ki, Sayın Dr. Güray Yılmaz kötüydü ve gitsin istediniz gitti.
E hadi diyelim ki, Sayın Dr. Tamer Kutlu ve yönetimi kötü… Gitsin 
istiyorsunuz…
O gitsin yaramaz, bu gitsin 
yaramaz…
Affedersiniz de sizin işinize kim yarar?
Siz nasıl bir Başhekim, siz nasıl bir yönetim istiyorsunuz?

Meral Korkmaz- Ünye Vizyon

Kaynak:http://www.unyevizyon.com/yazarlar/meral-korkmaz/unyeli-nasil-bashekim-istiyor/1210/

Editör: TE Bilisim