Süper Kupa maçı öncesi yapılan toplantıdan karar çıktı. Kulüplerden gelen ve akışta olmadığı gerekçesiyle reddedilen pankart ve tişörtlere onay çıkmadı. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin dik duruşunun ardından Süper Kupa mücadelesi iptal edildi. Takımlarımız yurda dönüyor...

GALATASARAY VE FENERBAHÇE YURDA DÖNÜYOR

Galatasaraylı ve Fenerbahçeli futbolculara maçın oynanmayacağı bildirildi. İki takım da yurda dönmek için harekete geçti.

GALATASARAY STADYUMDAN AYRILDI

Süper Kupa finali için takımlar stadyuma gelmezken, Galatasaray'ın malzemecileri stattan ayrıldı.

YURTTA SULH, CİHANDA SULH SÖZLERİNE İZİN VERİLMEDİ

Suudi Arabistan yetkilileri, Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözlerini siyasi mesaj içerebileceği için kullanılmasına izin vermedi. Galatasaray ve Fenerbahçe cephesi de bu karar sonrası stadyuma henüz gelmedi.

OYNANMAMA İHTİMALİ DAHA YÜKSEK

Süper Kupa Finali'nin oynanmama ihtimali daha yüksek. (TRT Spor)

POLİSLER SOYUNMA ODASI ÖNÜNDE BEKLİYOR

Suudi Arabistan hükümeti, takımlarımızın soyunma odasının önüne polis kuvvetlerini yerleştirdi. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk tişört ve posterleriyle sahaya çıkması durumunda müdahale edilecek. (TRT Spor)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK SESLERİNE TEPKİ

Stattaki taraftarlar "Mustafa Kemal Atatürk'ün Askerleriyiz." diye bağırdı. Bu esnada stat hoparlöründen müzik sesi yükselince taraftarlar ıslıkla protesto etti.

TRİBÜNLER BOMBOŞ

Lokanta ve kafelerde, yiyecek ve içecek KDV oranları artırıldı! Lokanta ve kafelerde, yiyecek ve içecek KDV oranları artırıldı!

Süper Kupa maçının başlamasına dakikalar kala maçın oynanacağı Al-Awwal Park'ta tribünler boş halde.

TOPLANTIDAN KARAR ÇIKTI!

TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının görüşmesi sonrası toplantı sona ererken karar verildi.

İstiklal Marşı okunacak.
Şehitler için saygı duruşu olacak.
Türk bayraklarıyla ilgili sorun yok.
Memleketim gibi yerli şarkılar çalacak.
Pankart ve tişörtlere onay çıkmadı.

"ÇAĞIRDILAR GELDİK"

Ali Koç da TFF'nin konakladığı otele gelirken, "Neler olacağını bilmiyoruz. Çağırdılar, biz de geldik." dediği öğrenildi.

DURSUN ÖZBEK DE GÖRÜŞTÜ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Süper Kupa finali öncesi durum değerlendirmesi için TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin bulunduğu otele geldi.

GALATASARAY: "İSTİKLAL MARŞI'NA İZİN VERİLMEZSE SAHAYA ÇIKMIYORUZ"

Galatasaray genel sekreteri Eray Yazgan, Suudi Arabistan'da bu olayın büyümesinin ardından flaş bir açıklama yaptı. Galatasaray'ın bu durumun devam etmesi halinde maça çıkmayacağını belirten Yazgan, "İstiklal Marşı'na izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz." dedi.

TAAHÜTNAMEYE UYMAK ZORUNDALAR"

Hamit Altıntop: "Taahhütname var, Suudiler bu taahhütnameye uymak zorundalar. Şu anda toplantılar da devam ediyor."

SÜPER KUPA ÖNCESİNDE ARAP YETKİLİLER RİYAD’DA ÜÇ ŞEYE İZİN VERMEDİ

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'nun iddiasına göre Riyad'da dört şeye izin verilmedi:

Atatürk posteri
Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı
Atatürk tişörtü

TFF'DEN YALANLAMA GELDİ!

TFF'den yapılan açıklamada: 'Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır.

Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz.' ifadelerine yer verildi.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ YALANLADI

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa Final Maçında İstiklal Marşımız ve Türk Bayrağına izin verilmeyecek." şeklindeki iddialar doğru değildir.

Süper Kupa Maçı öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır.

Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okunacaktır."

ALİ KOÇ: "PANKARTA İZİN VERMEDİLER"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da, "Atamız'ın 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünü hatırlatmak istiyorum. Biz bu pankartla çıkacaktık, 'Peace at home, peace in the world'. Anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemişler." açıklamasını yaptı.

"ALMANYA KABUL ETMEDİ"

Süper Kupa'nın oynanacağı yer ile ilgili konuşan Koç, "Süper Kupa'nın Riyad'da oynanması ile ilgili tartışmaları samimi bulmuyorum. İtalya, İspanya dörtlü Süper Kupa oynuyor, dünyanın gözü burada. Biz Almanya'yı istiyorduk aslında, TFF de istiyordu ama Almanya kabul etmedi." dedi.

"BİR MAÇ BURAYA GELDİK DİYE SORGULANACAKSA..."

Fenerbahçe Başkanı ayrıca, "Fenerbahçe'nin duruşu, cumhuriyet ilkelerine sahip çıkışı, Atamız konusundaki duruşu, söylemi, eylemi bir maç buraya geldik diye sorgulanacaksa bunu pek samimi bulmuyorum ve abesle iştigal olarak görüyorum." sözlerini sarf etti.

"SON DERECE ENDİŞELİYİZ, BU BÖYLE GİTMEZ"

Türkiye'de kronikleşmiş bir futbol sorunu olduğunu söyleyen Koç, "Son derece endişeliyiz. Türkiye'nin kronikleşmiş bir futbol sorunu var. Bu böyle gidemez. VAR geldi, hayatımıza girdi. Hakem sorunları daha minimize olacaktı, ne yazık ki arttı. TFF'de bir irade, bir özgüven olmadığını, hafif de bir kafa karışıklığı olduğunu bize gösteriyor." ifadelerini kullandı. 
 

Kaynak: