Adana’da 3 çocuk annesi Hemşire Dilek Bibilik (42), 9 sene  önce Hüseyin İnanç (43) ile evlendi. Çiftin bu evlilikten 2 çocuğu oldu.

İddiaya nazaran, Hüseyin İnanç, 3 sene evvel Dilek Bibilik’in birinci eşinden olan 13 yaşındaki kızına, yemeğe gelmedi diye bıçak çekip tehditler savurdu.

Bunun üzerine Dilek Hemşire, kızını alarak babasının meskenine götürdü lakin 2 küçük çocuğu daha olduğu için konutuna tekrardan dönmek zorunda kaldı.

Boşanmayı kabul etmedi

Çift, evvelki evlilikten olan çocuk yüzünden daima hengame etmeye başladı. Bunun üzerine de Dilek Bibilik, çocuklarını korumak ismine eşinden boşanmak istedi fakat kocası bir türlü boşanmayı kabul etmedi.

16 Mayıs 2020 tarihinde ise Dilek Bibilik, sabah nöbetten geldikten sonra koronavirüs hastasına temas ettiği için çocuklarının yanına geçmeden odasına gitti.

Çocuklarının gözü önünde bıçakladı

Gün içinde eşiyle tartışan bayan, yeniden boşanmak istediğini söyledi. Bunun üzerine sonlanan Hüseyin İnanç, mutfaktan aldığı bıçakla karısını çocuklarının gözü önünde 7 defa bıçakladı.

1 ay tedavi gördü

Bıçaklarken de kadına ‘Sen toprağa, ben cezaevine gireceğim. Sevdin mi Dilek’ diye soran adam, daha sonra eşini komşularının otomobiliyle hastaneye götürdü. Özel bir hastanede yaklaşık 1 ay boyunca tedavi gören bayan, hayata tutundu. Hüseyin İnanç ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öldürmeye teşebbüs hatasından Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Güven’e taammüden yaralama kabahatinden 6 yıl 3 ay mahpus cezası verildi.

Dilek Bibilik’in avukatı cezayı az bularak, Hüseyin Güven’in avukatı ise cezayı çok bularak davayı istinafa taşıdı. Fakat istinaf ise cezayı onadı. Dilek Hemşire’yi bıçaklayan koca ise pandemi nedeniyle 2021 yılının Mayıs ayında özgür bırakıldı.

3 yıl sonra boşandı, kutlama yaptı

Dilek Bibilik ise eşinden boşanmak için 7. Aile Mahkemesi’ne dava açtı. Lakin mahkeme, çifti 3 sene sonra boşadı.

Kendisini vefatın eşiğine getiren kocasından 3 yıl sonra boşanabilen Dilek Hemşire, boşanma zaferini balonlarla kutladı. Balonlara, ‘Yaşam hakkı, vicdan, umut’ üzere yazılar yazan Dilek Hemşire, 20 uçan balonu gökyüzüne bıraktı.

“Kanlı ellerin üzerimden kalktığını hissediyorum”

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Dilek Bibilik, “Normal bir boşanma değildi. Benim için çok sıkıntı bir süreçti. Bir bayan olarak ruhen o kanlı ellerin üzerimden kalktığını hissediyorum. Şiddet ve zulmün olduğu bir yerde hiçbir bayan yaşayamaz. Benim üzere kahrı olan bayanların hiçbiri umut yok demesin. Savaşmaya devam etsin. Evlatlarımız için savaşıyoruz. Bu balonlarında üstüne olması gereken hisleri yazdık. Bunları gökyüzüne bırakarak umutlarımızın bitmediğini göstermek istedim” tabirlerini kullandı.

“Sevinçten ağladım”

Adliyeden çıktıktan sonra gözyaşı döktüğünü anlatan Bibilik, “Özellikle ruhen bir rahatlama geldi. Zira 3 yıldır daima mahkemeden çıkarken üzgün ayrılıyordum. Sonunda bitti diyerek sevinçten ağladım.” dedi.

Denizli Servergazi Hastanesi Çalışanı Vefat Etti Denizli Servergazi Hastanesi Çalışanı Vefat Etti

Dilek Bibilik’in avukatı Ali Özdemir ise sürecin şiddetli olduğunu fakat hiç pes etmeden kazandıklarını vurguladı. Ayrıyeten Özdemir, mahkemenin çocukların velayetini kalıcı olarak anneye verdiğini, babanın ise çocukları görmesine müsaade vermeyen bir karar verdiğini söyledi.

 

Editör: TE Bilisim