personel sağlık

Tesla, elektrikli araç fiyatlarında yeni indirimlere gitti Tesla, elektrikli araç fiyatlarında yeni indirimlere gitti

2013 ila 2018 yılları arasında, Müsteşarlık yaptığı dönemde de sık sık gündeme gelen Yusuf Tekin, yeni atandığı Milli Eğitim Bakanlığı görevinde de gündemi belirlemeye devam ediyor. Tekin, öğretmen alımında, mülakatın 45 dakika süreceğini ve kamera ile kayıt altına alınacağını söylemesiyle oldukça tepki toplamış ancak tepkilere rağmen geri adım atmamıştı. Tekin, daha önce Müsteşarlık yaptığı dönemde de inatçı görüşleriyle biliniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise New York ziyareti ile ilgili Türkevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan mülakatlarla ilgili soruya "Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vadettik. Görevin gerektirdiği hallerde ise hakkaniyetle hareket edilmesi temel yaklaşımımızdır. Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir. Elbette mülakat komisyonlarının objektif kriterlerle oluşturulması konusu da çok mühim bir konu. Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz." demişti.

Erdoğan, Yusuf Tekin ve Ali Yerlikaya'ya mülakatları sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü yapılan kabine toplantısında, mülakat konusunu Milli Eğitim Bakanı ve İçişleri Bakanına sordu. TGRT Genel yayın yönetmeni Ercan Seki, "Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, bu konuya değinmediyse vardır bir düşündüğü" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ısrarlı bir şekilde mülakat talebine rağmen konuyu bir kez de yakın çalışma ekibiyle değerlendireceği düşünülüyor.

- Mülakat yapılmak zorunda mı?

1- Mülakatın teknik olarak Milli Eğitim Bakanlığına hiçbir faydası bulunmuyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin her ne kadar mülakat konusuna takmış olsa da, ders anlatma kabiliyine ilişkin  bir dersin üniversite müfredatına konularak da bu sorunun çözülebileceği belirtiliyor. 
2- Ayrıca, MEB göreve başlattığı öğretmenleri 1 yıl staja tabi tutmaktadır. Staj süresince ders anlatma kabiliyeti olmayan öğretmenlerin ilişiğinin kesilmesi mümkün.
3- Mülakat için çok sayıda kamera kaydı tutulacak ve yüzlerce dava açılacaktır. Açılacak davaların hem mahkemelere hem de MEB'e olan yükü hiç hesap edilmemektedir.

Editör: Sercan Yılmaz