Olay geçen 14 Mart’ta Palandöken ilçesine bağlı Yunusemre Mahallesi’ndeki Sancak Sitesi’nin 5’inci katında meydana geldi.

Ziyaretine gelen babası ve kız kardeşleri yatmak için odalarına çekilirken, Zülküf Böçkün ile ebe hemşire eşi Kadriye Böçkün arasında tartışma çıktı.

Gürültü üzerine çiftin 4 çocuğundan üçüncüsü olan Asude Helen odaya girip, tartışmaya dahil oldu. Bu sırada Zülküf Böçkün, mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla Erzurum Şehir Hastanesi'nde ebe olan eşi ve kızına saldırdı. Anne ile kızının yardım çığlıkları üzerine evde misafir olarak bulunan Zülküf Böçkün’ün kız kardeşleri odaya koştu.

Kız kardeşleri güçlükle de olsa Böçkün’ün elinden bıçağı aldı. Tekrar mutfağa giden Böçkün, aldığı bir başka bıçakla eşi ve kızına vurmaya devam etti. Talihsiz anne ile kızı kanlar içinde yere yığılırken, Zülküf Böçkün kaçtı.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan 'yetki davası' eleştirisi TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan 'yetki davası' eleştirisi

Olay sonrası Çat Yolu üzerinde yakalanan ve tutuklanan Böçgün’ün kolluk kuvvetlerine verdiği ifade de cinayetin detayları da ortaya çıktı.

“EVLİ BİR BAYANIN BU SAATTE ARANMASININ NORMAL OLMADIĞINI SÖYLEDİM”

İfadesinde eşi Kadriye Böçkün’ün iş nedeniyle olaydan 15 gün önce arandığını, bu görüşmeden rahatsız olduğunu ifade eden katil zanlısı, o günden beri psikiyatri ilaçlarını kullanmamaya başladığını söyledi.

Cinayet gecesi de eşine iş nedeniyle gelen telefon sebebiyle tartıştıklarını anlatan Böçkün, “Yaklaşık 20-30 saniyelik bir konuşma gerçekleşti. Telefon kapandıktan sonra eşime sitem ederek evli bir bayanın bu saatte aranmasının normal olmadığını söyledim. Eşim de ‘idare et ne olacak’ gibi bir söylemde bulundu. Bunun üzerine ‘ara ben şahısla konuşacağım’ dedim. Eşim de ‘olmaz, işim bozulur, müdür olamam’ dedi. Sinirlenip tekrar aramasını söyledim. Kabul etmeyince mutfaktan bıçak almak için odadan çıktım. Derin dondurucunun üzerinde sapı ile birlikte yaklaşık 15 santimetre sarı ahşap saplı bıçağı aldım. Yatak odasına geldim. Eşim yine aramayacağını söyleyince ekmek bıçağını korkutmak için karnına dokundurdum. Yine aramayacağını söyleyince de karın boşluğuna doğru 3-4 defa vurdum” diye konuştu.

Yaşanan arbede üzerine odaya gelen kızı Asude Helen Böçkün’ü  (20) de bıçaklayan katil zanlısı, “Kızım Asude Helen odaya girdi, bıçağı elimden almaya çalıştı. Kızımı da göğsünden 2-3 defa bıçakladım. O sırada eşim odadan dışarı çıktı, peşinden gittim. Kızım gelerek bıçağı elimden aldı. Mutfaktan ikinci bıçağı aldım eşimi gittiği odada tekrar 4-5 defa başından ve sırtından bıçakladım. Bu sırada evde bulunan kız kardeşim bıçağı yine elimden aldı. Tekrar mutfağa giderek üçüncü kez bıçak aldım. Kızımı yeniden sırtından bıçakladım” dedi.

BABASINA ‘KUSURA BAKMA’ DEMİŞ!

Eşi ve kızını öldürdükten sonra evde bulunan babasının kendisine ‘ne yaptın?’ sorusu üzerine ‘kusura bakma’ diye cevap verdiğini anlatan Zülküf Böçkün ifadesini şu sözlerle bitirdi; “Babam, ‘oğlum ne yaptın?’ dedi ben de ‘kusura bakma ben gidiyorum’ dedim. Eşim adına kayıtlı 25 ACH 134 plakalı aracıma binip Bingöl istikametine gittim. Amacım Erzurum il sınırları dışında polise giderek teslim olmaktı”

EŞİNİ ARAYANDAN ŞİKÂYETÇİ OLDU

Öte yandan katil zanlısının olay günü ebe hemşire eşi Kadriye Böçkün’ü iş için arayan C.Y. isimli erkek şahıstan da şikâyetçi olduğu ve ifadesinde, “C.Y. isimli şahıstan gece eşimi arayarak bu olaylara sebebiyet verdiği için şikâyetçiyim” dediği öğrenildi. ( Haber: Onur SAĞSÖZ-Erzurum Ajans)

Kaynak: rss