Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Erkan Sanmak’ın, Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın Mardin ziyareti öncesi, sağlık personellerinin bulunduğu gruba attığı mesaj, Mardin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) şubesi tarafından paylaşıldı.

Sanmak’ın mesajında, “Yangın merdivenlerinde çöp sigara görmeyeceğim, ilgili birimde kim içerse aynı gün içinde gereğini yapacağım. Yaka kartı takmayan görmeyeyim. Kılık kıyafet düzgün olsun. Terlik giyen şort giyen hastaneye gelmesin görürsem en ağır şekilde gereğini yaparım. Herkes birimine sahip çıksın” ifadelerini kullandığı görüldü.

Başhekim yardımcısından sağlıkçılara tehdit mesajı: Terlik ve şort giyen...

DOKTORLARA BAŞKA, DOKTOR DIŞINDAKİLERE BAŞKA MESAJ ATTI

Başhekim Yardımcısı Erkan Sanmak’ın doktorların olduğu başka bir gruba attığı mesaj da paylaşıldı. Söz konusu mesajda Sanmak, “Merhaba arkadaşlar hastanemize yarın Bakan yardımcısı ziyarette bulunacağından kılık kıyafet, kartların takılması ve mesai konusunda hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz” ifadelerini kullandı. Sanmak’ın, doktorların bulunmadığı gruba attığı mesaj ile doktorların bulunduğu gruba attığı mesaj arasındaki fark dikkat çekti.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu

Başhekim yardımcısından sağlıkçılara tehdit mesajı: Terlik ve şort giyen...

SES yaptığı açıklamada Sanmak’ın mesajlarındaki üsluba dikkat çekilerek, “Adeta liyakatsız bir şekilde yönetici yapılanların, emekçileri nasıl değersiz gördüğünün yansımasıdır” denildi. Sanmak’ın mesajlarını ‘emrivaki ve tehditvari’ olmakla eleştiren SES, gerekli idari soruşturmanın yürütülmesini istenen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bizler hiç kimsenin emekçisi ya da kölesi değiliz. Kötü çalışma koşullarına rağmen çalışarak emeği karşılığında ücretini alan emekçileriz. Doğru bir iletişim kurmaktan bile aciz olan zihniyetler yöneticilik yapmamalı.”

‘BAKAN YARDIMCISI GELİYOR DİYE KENDİNCE HAZIRLIK YAPMIŞ’

Mardin SES Şube Eş Başkanı Dr. Özgür Bilek, Sağlık Bakanı Yardımcısının Mardin'e gelmesinden dolayı başhekim yardımcısının ‘kendince hazırlık yaptığını’ belirtti. Bütün sağlık kurumlarında bunun gibi emrivaki ve tehditvari üslupla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Bilek, “Beraber çalıştığı sağlık emekçilerinin iş arkadaşı ya da ekip arkadaşı olduğunu unutan, üstenci tavır sergileyen, değersiz gören ve adeta köle muamelesi yapan bu tarz zihniyetlerle, yönetici atamalarında liyakatın olmadığı, sendikal ve siyasal referansların ağır bastığı bir ortamda karşılaşmak da haliyle kaçınılmaz oluyor” dedi.

‘BU TARZ İŞLEMLERİN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ’

Sağlık emekçisi arkadaşların yeterli bilgi ve beceriye sahip olmayan yöneticilerle çalıştığına dikkat çeken Bilek, “Bu yöneticiler yönetememe hallerini gizlemek için bu tarz sözlü şiddete ve mobbinge başvuruyor. SES olarak asla bu tarz bir yaklaşımı kabul etmiyoruz. Sağlık kurumlarının her köşesinde halkımıza daha nitelikli ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla, uykusuzluğumuz, acılarımız, açlığımız, terimiz var. Sağlık hizmetinin öznesi biziz ki bu yüzden emek bizim, söz bizim diyoruz ve sağlık emekçilerine, insanlık onuruna yakışır çalışma koşulları sağlayana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

'SARI SENDİKA'YA YÖNLENDİRİYORLAR

SES Şube Yöneticisi Mücahit Cevheroğlu da sağlık personeline karşı ‘gücünü hissettirmeye’ çalışan Sanmak hakkında yasal işlem başlatılması ve Sanmak'ın özür dilemesi gerektiğini söyledi. Cevheroğlu, “Yer yer yöneticilerin mobbinglerine maruz kalıyoruz. Sarı sendikaya üye olmayanları ilçelere verme durumları söz konusu oluyor. Bizzat bana da yapıldı ama bu sefer üslupla ilgili elimizde somut belge var ve bu tarz işlemlerin önüne geçmek istiyoruz” dedi.(Gazete Duvar)


Kaynak: Gazeteduvar

Editör: TE Bilisim