Mecliste halihazırda  47 doktor, diş hekimi,  eczacı ve hemşire  var. En çok sağlık çalışanı milletvekilinin olduğu parti ise CHP.
personel sağlık net

Nöbetli Çalışan Sağlıkçının Nisan Çalışma Saati- Tablo Nöbetli Çalışan Sağlıkçının Nisan Çalışma Saati- Tablo

Doktor milletvekili sayısı kaç?

AK Parti’den sağlık çalışanı olarak 14 milletvekili ( doktor, diş doktoru, eczacı)  İyi Parti'den 4 sağlık çalışanı  milletvekili olarak mecliste görev alırken MHP'den ise 3 eczacı ve 2 tıp doktoru  27. dönem milletvekilleri arasında yer aldı. Cumhuriyet Halk Partisi meclise girerken; 16 milletvekili ile sağlık çalışanlarına mecliste en çok yer veren parti oldu. HDP'den ise mecliste halihazırda 2 hemşire 3 doktor milletvekili var.  Vekillerden birinin teröristle fotoğrafı çıkmış ve yurdışına kaçarken yakanlananmıştı 

CHP ve İYİ partinin genel başkan yardımcısı, grup başkan vekili ve diğer yöneticileri arasında çok sayıda doktor ve eczacı var.  Ak parti ve MHP nin yönetim kadrosundan doktor sayısı çok az. 

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri içinde birçok doktor, diş doktoru, eczacı ve hemşire aday oldu.

600 Milletvekilinin olacağı Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeni dönemde  50 civarında çoğunluğu doktor olmak üzere sağlık çalışanının yer alacağı düşünülmekte.

Çok Önemli Bir Görev

Sağlık Çalışanlarının meslicte sayısının fazla olması sahada olumlu sonuçlanacaktır. Komisyonlardaki doktor milletvekilleri sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme getirecektir. En son geçtiğimiz hafta komisyondan doktor milletvekillerinin itirazı üzerine '' doktorların meslekten men '' maddelerini içeren maddeler kanun taslağından çıkartılmıştı.

kaynak: personel sağlık net

Editör: TE Bilisim