Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu hastanelerde plansız bir istihdam politikası uygulandığını belirterek, “Özellikle ebe ve hemşire arkadaşlarımızın bir kısmı görev alanı dışında çalışmaktadır” dedi.

Başkan Doğdu açıklamasında şunları kaydetti; “Türk Sağlık-Sen Karabük şubesi olarak Sağlık Bakanlığı’nın planlı bir personel istihdamı gerekliliğinin ve bunun sağlanabileceği takdirde sağlık çalışanları ve sağlık hizmetleri açısından çok önemli bir ilerleme kaydedileceğini uzun zamandır dile getiriyoruz.

Plansız bir istihdam politikası ayrımcılığa neden olarak personeli huzursuz etmekte, hem de sağlık hizmetlerine zarar vermektedir.

Çünkü görev dışı çalıştırılmalar, ihtiyacın olmadığı yerde fazla personel bulundurma, hizmet gerekliliği yerine kişilere göre geçici görevlendirme gibi uygulamalarla personel istihdamı işin içinden çıkılmaz bir hal almaktadır.

1 Milyalık Liralık Vurgun: Usulsüz Hasta Sevki 1 Milyalık Liralık Vurgun: Usulsüz Hasta Sevki

Bunun tipik bir örneği de ilimizde başta Eğitim ve Araştırma hastanesi ve Safranbolu Devlet Hastanesinde yaşanmaktadır.

Özellikle KARABÜK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE ebe ve hemşire arkadaşlarımızın bir kısmı görev alanı dışında çalışmaktadır. SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’NDE SERVİSLERDE TIBBİ SEKRETER ISRARLA GÖREVLENDİRİLMEMEKTE VE BU GÖREVİ SERVİS SORUMLUSU VE HEMŞİRELER TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTEDİR.

Bazı birimlerde oturacak sandalye sayısından daha fazla personel bulunmakta, buralara ısrarla yeni görevlendirmeler yapılmaktadır.

1 veya 2 personelin işleri rahatlıkla yürütebileceği birimlerde 3-5 kişi çalıştırılmaktadır. Geçici görevlendirmeler kişilere özel yapılmakta, kamu ve sağlık hizmeti için değil de birileri istediği için olmaktadır.

Çalışma barışını baltalayan, çalışma ortamının huzursuz eden ve sağlık hizmetlerine de zararı olan bu keyfe keder istihdam ve çalışma modeline hastanelerimizde bir son verilmelidir.

Çalışanların bu konudaki şikâyetleri dikkate alınarak gereği yapılmalıdır. Biz Türk Sağlık Sen olarak buradan da açık bir çağrıda bulunuyoruz.

Gelin, mutlu çalışan mutlu Türkiye ilkemiz gereği adaletli ve kamu yararına çalışanı da memnun edecek ona adil davranıldığını hissettirecek bir çalışma politikasını kurumlarda hayata geçirin.

Kaynak:https://bolgeninsesigazetesi.com/turk-saglik-senden-personel-istihdam-aciklamasi.html

Editör: TE Bilisim