Temmuz ayı asgari ücret rakamının net 11 bin 402 lira olarak açıklanmasının ardından  memur sendikaları en düşük memur maaşının asgari ücretin altında kalmasına tepkilerini dile getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bugün en düşük memur maaşının net 22 bin TL olacağını açıkladı. Ancak sendikalar hükümete 22 bin TL değil, en düşük memur maaşının yoksulluk sınırında olması gerektiği çağrısında bulundu. Sendikalardan gelen en düşük memur maaşı rakamları 35-40 bin aralığında. 

İşte Sendikaların Zam Talepleri:

Hekimsen, HEP-SEN, Büro-İş, Anadolu Sağlık-Sen gibi sendikalar sosyal medya üzerinden memur maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına tepki göstererek, hükümetten zam beklentilerini açıkladı. 

Hekimsen’in Talebi: 35 Bin TL 

hekimsenHekimsen “sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonra yorumlarla değil hakkımızı alana kadar sahada olacağız. En düşük memur maaşı 35 bin TL istiyoruz. Ücrette adalet istiyoruz” dedi

HEP-SEN’in Talebi: 33 Bin 752 TL Üstü!

hepsen grafik

HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek, “Devletin memuru devletin itibarıdır. Yoksulluk sınırının 33 bin 752 lirayı geçtiği bu dönemde kamu görevlileri için “7. Dönem Toplu Sözleşme” görüşmeleri ağustos ayı içerisinde gerçekleşecektir. Yoksulluk sınırı altındaki bir tabloda yaşanacaklar aşağıdaki tablodadır. Masayı uyarıyoruz! Devletin memuru yoksul olamaz!” diye açıklama yaptı. Şimşek, İzmir anket sonuçlarından derlenen grafik paylaşımında bulundu. 

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu

Büro-İş’in Talebi: 40 Bin TL

maaş

Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, “Bundan 10-15 yıl önce bir memurun maaşı asgari ücretin 3 katı idi. Şimdi asgari ücretin altında. Memur ile nedir alıp veremediğiniz? En düşük memur maaşı 40 bin olmalı” dedi. Hamzaçebi, memur maaş bordrosu fotoğrafı paylaştı. 

Anadolu Sağlık-Sen’in Önerisi 39 Bin 500 TL

Anadolu Sağlık-Sen, “2002 yılından bugüne ücretleri erimiş, asgari ücretin 3.5 katı olan aylık ücreti 1.4 kata inmiş, ortalama 39 bin 500 TL alması gerekirken 15 bin 500 TL ücrete mahkum edilmiştir. İnsanca bir yaşam için yoksulluk sınırının üzerinde emekliliğe yansıyan tek kalem maaş istiyor, sendikal mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz” açıklaması yaptı. 


Kaynak: Bsha

Editör: TE Bilisim