Başhekim Çelik, şu açıklamayı yaptı:

Uzmanlar: Uzaktan sağlık hizmeti hatalı tıbbi uygulamalara neden olur Uzmanlar: Uzaktan sağlık hizmeti hatalı tıbbi uygulamalara neden olur

“Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi olarak, hastanemiz bünyesinde çalışan bir hemşiremizin görev yerinde değişiklik yapmayı uygun gördüm. Görev yeri değişikliğini istemeyen ve Genel Sağlık-İş Sendikası üyesi personelimiz, eski görev yerine dönmek için mahkeme yoluna gitti. Mahkeme iç yazışmalarda eksiklik tespit ettiği için kararımızı bozma yoluna gitti.

Bunun üzerine iç yazışmalarımızdaki sehven gerçekleşen eksiklerimizi tamamlayarak aldığımız kararın yerine getirilmesini talep ettik. Bundan memnun olmayan personelimiz sendika temsilcilerini alarak makamımda şahsıma tehditler ve hakaretler ettiler. Kendilerinden bu nedenle davacı oldum ve bu şahısların yargılanmaları devam ediyor.

4 yıldır yürüttüğüm Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimlik görevim süresince iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda görev değişiklikleri yaptım. Bu durum bir idarecinin başında bulunduğu kurumun doğru ve en iyi şekilde işlemesi için yapması gereken en doğal görevi ve hakkıdır. Yasalar karşısında boynumuz kıldan incedir. Söz konusu personelimizin ve sendika başkanının kamuoyuna çarpıtarak yansıttığı durum bundan ibarettir. Kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

Editör: TE Bilisim