Ortaya atılan iddialar sonrası idari soruşturma başlatılan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevden alınan eski müdür Bediha Salnur hakkında savcılık dosya hazırladı. ‘Eşi Semih Salnur’un, evlilik sonrası edindiği iki gemisi var’ iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada müfettişler hazırladıkları belgeleri savcılığa gönderdi. Savcılık da; Bediha Salnur’un eşinin üzerine kayıtlı iki balıkçı teknesi tespit edildiğini, müdür Salnur’un o dönem kuruma sunduğu mal beyanında bunları bildirmediğini bu yüzden yargılanması gerektiğini kuruma bildirdi. Savcının hazırladığı iddianamede Salnur’un üzerine atılı suçu işlediği bu nedenle de 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’nu ihlal ettiği belirtildi. Söz konusu kanunun mal bildirimi hakkındaki maddesi şu şekilde;
"Bu Kanun kapsamına giren görevlilerin kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bulunan taşınmaz malları ile görevliye yapılan aylık net ödemenin, ödeme yapılmayan görevlilerin ise, 1 inci derece Devlet Memurlarına yapılan aylık net ödemenin beş katından fazla tutarındaki her biri için ayrı olmak üzere, para, hisse senetleri ve tahviller ile altın, mücevher ve diğer taşınır malları, hakları, alacakları ve gelirleriyle bunların kaynakları, borçları ve sebepleri mal bildiriminin konusunu teşkil eder. Buna göre, süresi içerisinde mal bildiriminde bulunmayan memurlar hakkında kademe durdurma cezası veriliyor. "Ortaya atılan iddialar sonrası idari soruşturma başlatılan İzmir İl Sağlık Müdürlüğünde görevden alınan eski müdür Bediha Salnur hakkında savcılık dosya hazırladı. Eşi Semih Salnur'un, evlilik sonrası edindiği iki gemisi var. iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada müfettişler hazırladıkları belgeleri savcılığa gönderdi. Savcılık da; Bediha Salnur'un eşinin üzerine kayıtlı iki balıkçı teknesi tespit edildiğini, müdür Salnur'un o dönem kuruma sunduğu mal beyanında bunları bildirmediğini bu yüzden yargılanması gerektiğini kuruma bildirdi. Savcının hazırladığı iddianamede Salnur'un üzerine atılı suçu işlediği bu nedenle de 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununu ihlal ettiği belirtildi.
Söz konusu kanunun mal bildirimi hakkındaki maddesi şu şekilde;
Bu Kanun kapsamına giren görevlilerin kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bulunan taşınmaz malları ile görevliye yapılan aylık net ödemenin, ödeme yapılmayan görevlilerin ise, 1 inci derece Devlet Memurlarına yapılan aylık net ödemenin beş katından fazla tutarındaki her biri için ayrı olmak üzere, para, hisse senetleri ve tahviller ile altın, mücevher ve diğer taşınır malları, hakları, alacakları ve gelirleriyle bunların kaynakları, borçları ve sebepleri mal bildiriminin konusunu teşkil eder."
Buna göre, süresi içerisinde mal bildiriminde bulunmayan memurlar hakkında kademe durdurma cezası veriliyor.
Kaynakhttps://www.mansetturkiye.com/gemileri-neden-bildirmedin-davasi/33079/


Editör: TE Bilisim