Antalya'da 13 yaşında hayatını kaybeden ve ailesi tarafından bağışlanan bir kız çocuğunun organları, organ nakli bekleyen hastalara yeni yılda umut oldu.

Antalya'da yaşayan Zeynep Sükeyna Fidancı, ani kalp durması sonucu vefat etti. Çocuğun acılı ailesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Uğur Genç ile görüşmeleri sonucu kızlarının organlarının bağışlanmasına karar verdi. Bunun üzerine 2022 yılının son saatlerinde Fidancı'dan alınan kalp ile akciğer, nakli uygun bulunan hastalara nakledilmek üzere Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Ankara'ya gönderildi.

AA'nın haberine göre; Fidancı'nın iki böbreği, karaciğeri ve kornealarının ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde nakil bekleyen hastalara nakledilmesi kararlaştırıldı.

ZAMANLA YARIŞTILAR

Antalya'daki organ nakilleri için yeni yılın ilk saatlerinde Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi ekipleri; merkez müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı ile cerrah hekimler Prof. Dr. İsmail Demiryılmaz, Prof. Dr. Abdullah Kısaoğlu ve Öğretim Görevlisi Dr. Ali Avanaz'ın yönettiği operasyonlarda zamanla yarıştı.(TGRT Haber)

Editör: TE Bilisim