www.saglikpersoneli.com.tr

Anayasa Mahkemesi CHP'nin başvurusu üzerine sağlık personeline ek ödeme verilemesine dair 209 sayılı Kanunun 5. maddesiyle ilgili önemli bir karar aldı. 

Mahkeme, disiplin cezası alan sağlık çalışanlarının ek ödemesinin kesilmesi uygun bulmazken, sağlık personeline ödencek ek ödemelerin'' yönetmelik'' ile değil yasa ile yapılması gerektiğini vurguladı.

Karar 9 ay sonra yürürlüğüne girecek.

Bu karar aslından içinde çok ciddi anlam taşıyor.  Her fırsatta benim dediğim olur diyen Bakanlık bürokratlarına bir ders niteliğinde.  Anayasa mahkemesi kanunla düzenlemesi gereken işlerin ''' yönetmelikle''' düzenlemesine izin vermedi. Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkisinin deveredilmeyeceğini vurguladı.

Yine bu kararla  sağlık çalışanlarının sahada ne gibi haksızlıklara uğratacak bir zihniyetin var olduğu tescillenmiş oldu. 

İşte Anayasa Mahkemesinin okullarda hukuk dersinde okutulacak,  ders niteliğindeki sağlık personeli ek ödeme kararı. Tıklayın

Hastanedeki vardiya dehşeti! Yardımcısını sopayla döverek öldürdü Hastanedeki vardiya dehşeti! Yardımcısını sopayla döverek öldürdü

Editör: Sercan Yılmaz