Daha önceki isimi  performans  olan sahada ise '' adaletsiz performans sistemi'' olarak bilinen şimdilerde ismi değişen   yeni ismi '' teşvik '' olan ödemelerin ismide ''adaletsiz teşvik sistemi'' olarak tarihe geçecektir.

personel sağlık

Tıp fakültesi okumuş, 24 saatlik nöbetinin 18 saatini ambulansın içinde geçiren her an ölüm tehlikesi ile görev yapan bir 112 acil ambulans hekimi emsali doktorun aldığı teşviğin 3'de 1'i  anca alabiliyor. Mayıs 2023 de yıllık izin kullanmayan, 8 nöbeti olan bir ambulans doktoru 4 bin 900 lira teşvik aldı. Bordrosu belgesi mevcuttur. 

Ayrıca acil sağlık sisteminde bir haksızlıkta ekibin diğer üyesi att ve paramediklere yapılmaktadır. Mayıs 2023 ambulans sürücüsü lisans mezunu 1. derece acil tıp teknisyeni/teknikeri 1100 ila 1300 lira arasından değişen miktarlarda teşvik aldı. Eğer bu ATT ambulansta değilde hastayı getirdiği hastanenin acilinde görev yapsaydı yerine göre bu rakamının 2 ila 3 katı teşvik alacaktı.

Ülkemizde her yıl ambulans kazalarından onlarca sağlık çalışanı ya hayatını kaybediyor yada yaralanıyor. Halen gerçirdiği kaza nedeniyle yatalak kalan ömür boyu bakıma ihtiyacı olan acil tıp teknisyenleri var.  Kazalar öyle büyük ki aynı anda ekibin 3 üyesi birden yaşamını yitiriyor. ( editörün hatırladıkları :Burdur - 2004, Gaziantep 2022, Ankara 2006)

Canan Karatay'ın ekmek yerine önerdiği besin Canan Karatay'ın ekmek yerine önerdiği besin

Sağlıkta şiddette ambulans görevlileri uzman doktorlardan sonra 2. sırada darp edilenler arasından yer alıyor. Sürücüler ceza ve tazminatları ceplerinden ödüyorlar. Deprem ve sınır bölgesi operasyon görevlerine öncü kuvvet olarak sürekli 112 ambulansları gönderilmektedir. 

Deprem, yangın, sel, toplumsal olaylar.. tamamında 112 en ön safta.

Fiziki şartlarıda oldukça kötü olan istasyonlar artık kiralık apartman köşelerinden kurtulmalıdır. 

İşlerini gurur ve özveri ile yapan 112 çalışanları sadece adalet istiyor. Ekstra bir şey istemiyor. 

Editör: TE Bilisim