5 yaşındaki çocuğun diş çekimi sonrası ölümüne soruşturma.

10 Kasım Cuma günü, ailesi 5 yaşındaki Deniz Sönmez'i diş ağırısı şikayetiyle bir diş kliniği zincirinin Hürriyet şubesine götürdü.

Çocuğa 4 dolgu ve 1 diş çekimi için narkoz verilerek genel anestezi yapıldı. Anestezi sonrası odaya alınan minik Deniz'in ateşi yükseldi.

Uzman Doktor Kanserde Hayatını Kaybetti Uzman Doktor Kanserde Hayatını Kaybetti

Su isteyen Deniz'e verilen su sonrasında küçük çocuk içtiği suyu geri çıkarttı. Anne Elena Sönmez, 3 kez doktor çağırmaların rağmen, ateş düşürücü yazılarak ambulans taleplerine olumsuz yanıt verildiğini iddia etti.

Sonrasında Deniz ve annesi evine yolladı. Kısa bir süre sonra baba Aydın Sönmez eve geldiğinde oğlunun yarı baygın inleme sesleri çıkarttığını duydu.

Bunun ardından Baba Aydın çocuklarını Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Doktorların çabasına rağmen Deniz'in durumu ciddileşti.

Entübe edilen minik Deniz'in organlarının iflas ettiği öğrenildi. 3 gün boyunca yoğun bakımda kalan Deniz, organ yetmezliğine bağlı olarak dün hayatını kaybetti.

Aile, anestezi sırasında çocuğun burnuna takılan hava hortumunun geniz etini deldiğini ve kanın ciğerlerine dolduğunu iddia etti. Suç duyurusu üzerine savcılık soruşturma başlattı.

Olayla ilgili Bursa İl Sağlık Müdürlüğü de soruşturma başlattı.

Editör: Ceren Yıldız