Kızılay'dan Doktor ve Hemşire Alım İlanı Kızılay'dan Doktor ve Hemşire Alım İlanı

2023 yılında Sağlık Bakanlığına sağlık personeli olmadığı için 2024'ün bu 27 binlik alımı büyük bir önem taşıyor

personel sağlık net

ÖSYM tarafından kazananların listesi ilan edildiği gün Sağlık Bakanlığı'nada gönderildi. Sağlık Bakanlığı atanan 27 bin personeli bilgisini ilgili birimlere gönderip arşiv tarafaması yaptıracak. Bu süreç daha önceki dönemlerde 3-5 hafta kadar sürmüştü. Aradan geçen zaman da hesaplandığında yeni atanan 27 bin personeli Nisan başında atama kararlarının sisteme düşeceği söylenebilir.

Adayların müracaat esnasında istenen belgelere göz geçirmesinde fayda var. Bunlar ;

-Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası beyanını, adres bildirimini, görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanını, adli sicil kaydı yazılı beyanını ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanını içeren Form,

- Diploma aslı veya noter onaylı örneği, diplomanın henüz düzenlenmemiş olması halinde, öğrenim durumunu belirtmek üzere ilgili kurumlarca usulüne göre düzenlenmiş, daha sonra diploma veya örnekleriyle değiştirilecek belgeler,

-Mezuniyet durumunu gösteren https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezunbelgesi-sorgulama e-Devlet internet adresinden alınacak mezun belgesi, (Lisans ve Ön lisans mezunları için)

-KPSS  yerleştirme sonuç belgesinin internet çıktısı,

-2 adet vesikalık fotoğraf,

- Mal Bildirim Beyannamesi, (Doldurulup kapalı zarf içinde teslim edilecektir.)

- Devlet internet adresinden alınacak Sigortalı Hizmet Cetveli dökümü. (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu)

Editör: Sercan Yılmaz