Türkiye, Mart ayında yapılacak yerel seçimlere doğru giderken büyüşehirlerde hangi isimlerin aday olacağı merakla bekleniyor. CHP'de 'değişim' çağrısıyla gündeme gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a yeniden aday olmak istediğini açıklarken; gözler AK Parti'nin adayının kim olacağına çevrildi.

SON DAKİKA | BAKAN KOCA AK PARTİ'NİN İSTANBUL ADAYI MI?

Kulislerde pek çok isim konuşulurken, son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstanbul'da aday olacağı iddiası gündem yarattı. Söz konusu iddialar sonrası Bakan Koca'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Bakan Koca, "İstanbul'a aday mısınız?" sorusuna yanıt verdi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

İşine odaklandığının altını çizen Bakan Koca "Gerçekten ben bakanlığa, sağlığa, kendi işime odaklıyım. Asla gündemimde yok. Sağlık Bakanıyım. Bakanlığa odaklıyım. Benim dışımda insanlar konuşuyor. Hiç de hoşuma gitmiyor. Benim adıma birileri gündem yapıyor. Bakan olarak yapmam gereken işlerle meşgulüm. Başka bir gündemim yok." diye konuştu.

“Sürekli böyle gündeme getiriliyor olmak, benim dışımda birtakım spekülasyonlar yapılıyor olması doğru bir şey değil” diyen Koca, “Sorumlu olduğum bir iş var. 85 milyona karşı yapmam gerekenler var. Bunlara odaklı olmak durumundayım” diye konuştu.

Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teklif etmesi durumunda ne yapacağını da şöyle açıkladı:

“Bu benim gündemimde değil. Cumhurbaşkanımızın gündeminde ne kadar olduğu hiçbirimizin bildiği bir durum değil. Senaryolar veya spekülasyonlar üzerine yorum yapmanın doğru olduğu kanaatinde değilim.”

Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı

Editör: TE Bilisim