Şanlıurfa'da basın sektöründe görev yapan Mehmet Emin Tapan, babası Bayram Tapan'ın katarakt ameliyatı için Harran Üniversite Hastanesinde bir ameliyat geçirdi. Tapan, ameliyatın başarısızlığı ve sonrasında yaşanan ihmaller nedeniyle babasının görme kaybı yaşadığını iddia etti.

Olayla ilgili konuşan Mehmet Emin Tapan; "Babamın katarakt ameliyatının ardından görme sorununu devam etti. Bunun üzerine  tekrar aynı doktora başvurduk. Doktorun göz arkasında bir sorun olduğunu belirterek Harran Üniversite Hastanesine gitmesini önerdi. Üniversite hastanesine yönlendirilen Bayram Tapan, burada  Prof. Dr. A.Ş. tarafından ücretini medikale ödeyerek ameliyat oldu. Ancak ameliyat sonrası görme sorununun devam etmesi üzerine babam Bayram Tapan tekrar aynı doktora başvurdu. Bu kez göz arkasına iğne yapılacağı söylenerek 2 defa bu işlem uygulandı. Ancak sorun çözülmedi.

Yaşanan bu süreçte doktora ulaşmaya çalıştık ancak başarılı ulaşamadı. Son olarak başka bir doktor tarafından babam  muayene edildi. Muayene sonucunda doktor babamın gözünün sadece yüzde 1 oranında gördüğü ve önceki ameliyat sırasında göz arkasındaki perdenin delindiğini söyledi. 

Ak Parti 5 yasa teklifi sunacak Ak Parti 5 yasa teklifi sunacak

Doktora ulaşmak için çaba gösterdik fakat ulaşamadı. Ben de babamın yaşadığı bu sorunu bir tweet atarak kamuoyu ile paylaştım. Attığım bu tweet sonrasında babamın bu hastanede bir daha ameliyat edilmeyeceği ve başka bir hastaneye sevki  edileceği söylendi. Bu yaşanan skandalın peşini bırakmayacağız. En kısa sürede Göz Doktoru Prof. Dr. A.Ş. hakkında suç duyurusunda bulunacağız." (Urfa Pusula )

Kaynak: rss