Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım Ünitesinde tedavi gören hastaların yakınları, burada görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Ali Murat Uludoğan’ın başka yerde görevlendirileceği iddiası üzerine  hasta yakınları hastane önünde toplanarak "Doktorumuzun almayın" çağrısında bulundu.  Palyatif Bakım Ünitesinde görevli 

Dr. Uludoğan’ın

hastalara çok iyi davrandığını, hastalarla ve hasta yakınları ile yakından ilgilendiğini belirten hasta yakınları,aynı yerde görevine devam etmesini talep etti.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz hasta yakınlarına ’birkaç kişi yanımıza gelsin ve kendilerine izah edilim’ dedim. Hastanemizin palyatif merkezinde bir işleyiş değişikliği yapılacak. Bu işleyiş değişikliği bıçak kesermiş gibi hastaları biranda bırakarak, hastaları çıkartarak değil. Biz de doktoruz. Ben de branş olarak Palyatife yakın bir doçentim. Servisimizde yapacağımız değişiklikte aile hakimi kliniğimiz buradaki hastaları devralacaktı. Burada kendilerine yoğun bakım yandal uzmanı ve Dr. Ali Murat Bey hastalar taburcu olana kadar kendilerine refakat etmeye devam edecekler. Hasta yakınlarının nereden, kimden bilgi aldıklarını bilemiyoruz, nasıl bir dolduruşa geldiklerini bilmiyoruz bugün böyle bir olaya giriştiler. Hoş bir uygulama değildi. Etraftaki insanları yanıltıp onlara yanlış bilgi verdiler. Hastane idaremiz hakkında da böyle bir yanılgıya sebebiyet verdiler. Bizim hastanemize yatıp taburcu olup evine gidene katar hastalarımız bizim için önemli ve değerli" dedi.

Editör: TE Bilisim