ESOGÜ Tıp Fakültesi Poliklinikler Binası önünde gerçekleştirilen eylemde basın açıklaması SES Eş Şube Başkanı Umut Özge Yılmaz yaptı. Yalçın Mutlu’nun ESOGÜ Tıp Fakültesi’nde 31 yıldır verdiği hizmetiyle tanındığını belirten Yılmaz, Yalçın Mutlu’nun tüm çalışanlar tarafından sevilen, yaptığı işlerle övgü ve takdir gören, sicili temiz, herhangi bir soruşturma ve cezası olmayan bir çalışan olduğunu kaydetti. Yılmaz, “Hayatını sağlık emekçilerinin daha iyi bir yaşama kavuşması için mücadele ile geçiren, hiçbir iktidar döneminde yapılan haksızlıklara boyun eğmeyen Yalçın Mutlu ne yaptı da sözde geçici görev ile keyfi sürgüne gönderildi?’’ diye sordu.

Sık sık rapor alma, iş akışını bozması halinde geçerli fesih nedenidir Sık sık rapor alma, iş akışını bozması halinde geçerli fesih nedenidir

‘HASTANEYİ SENDİKA MI YÖNETİYOR’

Yalçın Mutlu’nun biyomedikal sorumlu teknisyeni olduğu için, firma ve bazı yetkili kişilerin talep ve isteklerini geri çevirdiğini imza atmadığını ifade eden Yılmaz, söz konusu durumun kişi ve firmaları rahatsız ettiğini savundu. Yılmaz, “Son dönemde Başhekim yardımcısı ve bazı müdürler ile şeffaf, demokratik ihaleler yapılmış, fakat ihaleleri istenen adrese gitmemesi, mobbing ve sürgün getirmiştir. Bu süreçte Yalçın Mutlu dışında mobbinge maruz kalan birçok kişi vardır. Burada ESOGÜ Rektörlüğüne sesleniyoruz. Adil ve şeffaf bir soruşturma talep ediyoruz. Yönetememe hali adeta genel bir kural haline gelmiş, 2 yılda hastanenin servis sorumlusu hemşirelerin ve diğer birim sorumlularının yüzde 90’ı değiştirilmiş, yandaş sendika temsilci ve üyeleri atanmıştır. Hastaneyi başhekim mi yoksa sendika mı yönetiyor belli değildir. Birileri için sendika üyesi olmak, müdür olmak için yeterli hale gelmiştir. Arkadaşımız derhal göreve iade edilmelidir. İşini yapan insanları sürgün ederek bir yere varamazsınız. Meşru mücadelemizi, hukuki mücadelemiz başta olmak üzere sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: rss