Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, dün gece hasta yakınları tarafından demir çubuklarla darp edilen ve ağır yaralanan acil servis doktoru Asadullah Begoğlu yoğun bakıma alındı. Kavgayı ayırmaya çalışan hastanenin gece müdürü Ahmet Sefa Sağlık ve güvenlik görevlisi Gökhan Hacı Yunus da saldırıda yaralandı.

Saldırıyla ilgili olarak sosyal medya adresinden paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gaziantep’teki bir özel hastanede, hasta sebebiyle hemşirelere sözlü ve fiziki müdahale ile başlayan şiddet olayı, hasta yakını kalabalık bir grubun hastaneye gelmesiyle büyüdü. Bir hekim arkadaşımız durumu tehlike arz edecek düzeyde yaralandı, bir görevli darp edildi. Arkadaşlarımıza tüm sağlık çalışanları adına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

1 kişinin tutuklandığını aktaran Koca, "Olay sebebiyle 1 kişi tutuklanmıştır. Diğer saldırganlar hakkında adli süreç ve soruşturma devam ediyor. Adalet, sağlıkta şiddet olaylarına karşı yapılan düzenlemeler doğrultusunda gereken dersi verecek, buna inancımız tamdır. Bakanlığımızın Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı büyük bir ciddiyetle yakında uygulanmaya konacak. Sağlıkta şiddeti, yasa, tedbir ve toplumsal sağduyu ile yeneceğiz" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim