2019 yılında İl Sağlık Müdürlüğü görevine gelen Dr. Adnan Kurşun, görevinden ayrılarak sağlık çalışanlarına veda etti.

Özellikle son yıllarda Dünya’nın verdiği Koronavirüs savaşında; Vaka koordinasyonu ve aşılama konusunda Karaman'ı en iyi şehirler içine sokmayı başaran Kurşun, bir çok sağlık yatırımını da tamamlayarak 5 yıllık müdürlük hizmetini sonlandırdı. 

Kurşun veda konuşmasında; “5 yıllık bu süreçte bizi bu göreve layık gören Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca başta olmak üzere, Karaman Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun ve daha önce birlikte çalıştığımız sayın valilerimize, kıymetli Milletvekillerimize, ilimizin değerli kurum müdürlerine ve sağlık çalışanı arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

Karaman’da çok güzel bir ekiple çalıştığını ifade eden Kurşun; “Fedakar sağlık çalışanlarımızla 5 yıl boyunca hizmet verdik. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettik. 2,5 yıl devam eden pandemi sürecini yan yana, omuz omuza çalışarak atlattık. Bu süreçte çok yorulduk. Değerli mesai arkadaşlarım; gerektiğinde aile yaşantınızdan dahi fedakârlıkta bulundunuz ama hiçbir zaman pes etmediniz. Emekleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Görev bilincimiz en son hastamızın sancısı dinene kadar mücadele etmeye devam etmektir. Bu bilinçle çalışıp görev süremizin sonuna geldik. Haklarınızı helal ediniz’’ diyerek sözlerine son verdi.

Müdürlük makamında yapılan devir teslim töreni ile görevi Dr. Adnan Kurşun’dan devralan Uzm. Dr. Mehmet Serkan Yurdakul, “Öncelikle bize bu yolda mihmandarlık eden müdürümüz Adnan beye çok teşekkür ediyorum. Hizmet aşkıyla yanarak beş yıldır ilimizin sağlık alanında birçok yeniliğe kavuşması konusunda büyük imzalar attı. Biz de Adnan beyden öğrendiğimiz gibi devraldığımız hizmet bayrağını daha iyi noktalara taşımak adına yoğun tempomuzla çalışmaya devam edeceğiz inşallah’’ dedi.

Hastanedeki vardiya dehşeti! Yardımcısını sopayla döverek öldürdü Hastanedeki vardiya dehşeti! Yardımcısını sopayla döverek öldürdü

Mehmet Serkan Yurdakul kimdir?

1983 Çankırı doğumludur. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra  2010 yılında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Acil Tıp Uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 2015 yılında Karaman Devlet Hastanesi’nde Acil Tıp Uzmanı olarak çalışmaya başlamıştır. 2018-2021 yılları arasında Karaman Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2021 yılından itibaren Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı olarak atanmıştır. 14 Ağustos 2023 tarihi itibari ile de Karaman İl Sağlık Müdürlüğü görevini devralmıştır. Yurdakul, evli ve iki çocuk babasıdır.


Kaynak: Karamanajans

Editör: TE Bilisim