Tesla, elektrikli araç fiyatlarında yeni indirimlere gitti Tesla, elektrikli araç fiyatlarında yeni indirimlere gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi vermiş olduğu sözde en düşük memur maaşının Temmuz ayında 22 bin lira olacağını açıklamıştı. Bunun ardından net mi brüt mü gibi tartışmalar gelse de yapılan resmi açıklamada bunun 'net' rakam olacağı ifade edilmişti.

Lakin memur maaşlarına yapılacak zam konusunda spekülasyonlar devam ediyor.

Bazı kesimler memur maaşlarına gelecek zammı yüzde 87 olarak hesaplasa da konunun doğru tarafı şu şekilde:

İlk düzenleme..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrede yapmış olduğu açıklamada ilk olarak en düşük memur maaşının 15 bin lira olacak şekilde düzenleme yapacaklarını açıklamıştı. Tıpkı emekli maaşlarına yapılan düzenleme gibi en düşük memur maaşı 15 bin lirada buluşacak. Bazı kesimler memurlar arasında adaletsizlik yaratacağını belirtse de, memur maaş makaslarını kapatmak için en düşük memur maaşlarına zam yapıldığı ifade ediliyor. Bu belirttiğimiz ilave düzenleme.

Peki memur maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Şimdi en düşük memur maaşı kanunda yapılacak düzenlemeyle 15 bin lira olacağına göre, geriye kalan maaşlara Temmuz ayında yapılacak toplu sözleşme zammı + enflasyon farkına refah payı da eklenerek yüzde 45-50 arasında bir zam yapılacağı. Yani memur maaşlarına ve tüm kalemlere yüzde 45-50 arasında bir zam gerçekleştirilecek.

Ogretmenlericin.com 

Editör: TE Bilisim