Akaryakıt fiyatları için beklenen indirimin aksine yeni bir zam göründü. Son olarak motorin fiyatı hafta başı indirilmişti fakat motorin fiyatları için dev zam geliyor. İşte akaryakıta zam miktarı...


Geçtiğimiz günlerde brent petrol fiyatının 100 doların altını görmesiyle akaryakıt fiyatları için indirim söz konusu olmuştu. Son olarak indirim gelmiş ve motorin fiyatı pazartesi gecesinden itibaren 1,04 lira indirim almıştı. Sektör kaynakları ise bu kez motorin fiyatı için dev zamma işaret etti.

AKARYAKITA İNDİRİM BİTTİ


Brent petrol fiyatı şu sıralarda 108 dolar seviyesinin üstünde işlem görüyor. Akaryakıt fiyatları Türkiye’de 20 TL seviyeleri geçti. Sürücüler akaryakıt indirimi beklerken gelen zamlarla şoke oluyor. İstanbul’da motorin fiyatı 20,18 TL’den satılırken benzin fiyatı 19,00 TL seviyesinde. Akaryakıta indirim henüz söz konusu değilken yeni zam göründü...

MOTORİN FİYATLARI İÇİN DEV ZAM GÖRÜNDÜ


Akaryakıt fiyatları için önümüzdeki günlerde bir dev zam daha bekleniyor. Akaryakıt sektörü kaynakları kesin miktar olmamakla birlikte motorin fiyatı için cumartesi gece yarısından itibaren 1 lira 61 kuruş zam beklendiklerini belirtti. Gelecek motorin zammı ile birlikte İstanbul’da motorin fiyatı 21 TL seviyesi aşmış olacak.

AKARYAKIT FİYATLARI 14 NİSAN 2022 - BENZİN LİTRE FİYATI


Akaryakıt fiyatları için indirim veya zam miktarları o günkü piyasa şartlarına göre formülle hesaplanıp kesinleşiyor. 14 Nisan 2022 tarihi itibarıyla İstanbul, İzmir ve Ankara güncel akaryakıt fiyatları ise şöyle:

İstanbul benzin litre fiyatı 19,00 TL

İstanbul motorin litre fiyatı 20,18 TL

İzmir benzin litre fiyatı 19,12 TL

İzmir motorin litre fiyatı 20,28 TL

Ankara benzin litre fiyatı 19,11 TL

Ankara motorin litre fiyatı 20,29 TL

Uluslararası piyasalarda gerginliğin devam etmesiyle beraber brent petrol fiyatlarının daha da artacağına işaret ediliyor. Bu durumda hali hazırda Rusya-Ukrayna savaşı öncesi Türkiye’de pahalı olan akaryakıt fiyatları böylece daha da artmış olacak.

Editör: TE Bilisim