Gaziantep il Sağlık Müdürlüğünde yapılan radikal değişimi geçici olarak askıya alan Sağlık Bakanlığının 2021 yılı Nisan ayına bıraktığı kararından vazgeçtiği ve atamalara izin verdiği öğrenildi.

Buna göre, daha önceki atamalar 23 Ekim 2020 Cuma gününden itibaren gerçekleşmeye başlayacak. Gazetemizin atamaların yapıldığı tarihte yayınladığı listede bazı değişimlerin olduğu, ancak bunların kimler olduğu konusunda resmi bilgi verilmediği ifade edildi.  

KİMLER ATANDI KİMLER GİTTİ 

 Milletvekilleriyle istişare halinde çalışacağı yeni ekibi belirleyen Tiryaki, hazırladığı listeyi bakanlığa onay için gönderdi. Sağlıkta yüzde 50’nin üzerinde değişimler yapıldığı öğrenilirken, Tiryaki İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı’nın ekibinin tamamını değiştirdi. Başhekimler arasında değişen tek isim olan Dr. Ersin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mesut Özkaya oldu. Özkaya’nın üniversitedeki görevine döneceği öğrenilirken, yerine Serdar Türkmen’in geleceği kesin gibi. Eski sağlık müdürü Serdar Sarıfakı Şehitkamil Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığına atanırken, Abdulkadir Yüksel ve Şehitkamil Devlet Hastanesi müdürleri de değişti.  

 Eski ekibin tamamını değiştiren Tiryaki’nin yaptığı değişimlerde 7 Başkan, 11 başkan yardımcısı belli oldu. Buna göre, Personel Hizmetleri Başkanı Yemliha Coşkun, Personel Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet Geyik, Destek Hizmetleri Başkanı Hasan Tiryakioğlu, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Aslan, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ali Bulam, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Kadir Çağlar Çatak, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Burcu Günsoy, Sağlık Hizmetleri Başkanı Cem Barlıoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Davut Vecdi Ersöz, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Hüseyin Özkan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Levent Sağlam, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Bekir Akıncı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ferit Yetkinşekerci, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Cem Uraldı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Vejdi Yıldız, Suriye Görev Gücü Başkanı Mustafa Ağar, Suriye Görev Gücü Başkan Yardımcısı Muhammed Öztekin, Suriye Görev Gücü Başkan Yardımcısı Uğur Karataş. 

BAŞHEKİMLERDE TEK O DEĞİŞTİ 

Başhekimler arasında ise Dr.Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mesut Özkaya’nın sözleşmesi yenilenmedi. Özkaya’nın Gaziantep Üniversitesi’ndeki görevine döneceği öğrenilirken, yerine Serdar Türkmen’in getirileceği, eski sağlık müdürü Serdar Sarıfakı’nın da Şehitkamil Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevine getirildiği öğrenildi. Değişimlerde yeni il müdürü Tiryaki’nin imzası olduğu ve listenin bugün bakanlığa onay için gönderileceği öğrenildi.  

DİĞER DEĞİŞİMLER 

Bu arada hastane müdürlüklerinde de değişim oldu. Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi Müdürü Zafer Sericek değişirken, yerine Necip Bilici getirildi. Şehitkamil Devlet Hastanesi Müdürü Remzi Tuğrul Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’ne müdür yardımcısı oldu. Şehitkamil İlçe Sağlık Müdürü Dr. Erol Karataş’ın yeni dönem için sözleşmesi uzatıldı. Şahinbey ilçe sağlık müdürlüğüne ise Halk sağlığı uzmanı Dr. Mehmet Gökdeniz yeni dönem için atandı. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüklerinde de atamalar yapıldı. Buna göre, Şahinbey Ağiz ve Diş Hastanesi Müdüresi Fatma Kızılaslan, Şehitkamil Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri müdürlüğüne, Av Cengiz Gökçek Çocuk Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Sağlık Bakım müdürlüğüne ise Gülten Karadağ sözleşme imzalayarak atandılar. Cengiz Gökçek Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesine Mali ve İdari müdürü olarak Halen Müdürlük görevini sürdüren Fahri Ağcan getirildi. 

olaymedya.com

Editör: TE Bilisim