Whatsapp konum bulma konusunda ilk başvurulan yöntem, canlı konum göndermelerini istemektir. Fakat istek üzerine gönderilen konumlar, çoğu zaman işlevsel değildir ve bir süre sonra geçerliliğini kaybeder. Bu nedenle Whatsapp Konum Takibi için alternatif yöntemleri kullanmak daha sağlıklı ve garanti olacaktır.

Çocuğunuzu, eşinizi, arkadaşınızı ya da iş arkadaşlarınızın nerede olduğunu bilmek ve anlık olarak takip etmek istiyorsanız, alternatif yöntemler sizin için daha iyi olacaktır. Bunun en büyük avantajı ise kişinin iznine bağlı olmaksızın takip edebilmeniz ve anlık olarak 7 gün 24 saat boyunca nerede olduğunu görmenizdir. Peki, WhatsApp takibi nasıl yapılır Konum?

Konum Bulmanın Yolları

Whatsapp Konum Takip Etme için birden fazla yöntem bulunmaktadır. Bunun en kolay yolu uygulama ya da çeşitli yazılımları kullanmaktır. Zira telefona format atılmadığı sürece yıllar boyunca kullanılabilen bu uygulamalar, tamamen doğru ve güncel sonuç vermektedir. Telefonu kullanan kişi herhangi bir şekilde bu casus uygulamasını fark etmez. Doğal olarak siz de istediğiniz zaman gizli bir şekilde takibe devam edebilme imkanına sahip olursunuz.

Diğer yöntemler ise tamamen sizin emeğinize, yeteneğinize ve yetkinliğinize bağlıdır. Kesin sonuç vermeyen bu yöntemler ise tavsiye edilmez. Whatsapptan Konum Bulma yöntemleri için size çok önemli ve işe yarar tavsiyelerde bulunacağız. Konum bulmanın diğer yolları şu şekilde sıralabilir;

Mspy Gibi Casus Uygulamaları Kullanın

mSpy, GPS üzerinden anlık takip yapabilen ve kişinin saniye saniye takip edilmesini sağlayan oldukça başarılı bir uygulamadır. Coğrafi sınırlama özelliği bulunan bu uygulama, kişi belirlediğiniz alan dışına çıktığında uyarılar ile bu durumu size bildirir. Whatsapp Konum Takip Etme uygulaması sayesinde gün ve saat fark etmeksizin nerede, hangi adreste olduğunu görmenizi sağlar.

En büyük avantajı ise takip ettiğiniz kişinin bunu fark etmemesidir. Tamamen gizli şekilde takip etmeye devam edebilirsiniz. Nereye ne zaman gittiğini öğrenebilir, belirlediğiniz alana girdiğinde ya da çıktığında ise bildirim alırsınız. Bu uygulamayı;

  • Çocuğunuz,
  • Eşiniz,
  • Sevgiliniz,
  • İş arkadaşlarınız,
  • Çalışanlarınız
  • Kendi telefonunuzun güvenliği için kullanabilirsiniz.

Mesajları E-Posta Yoluyla Dışa Aktarın

Mesajları e-Posta yoluyla dışarı aktarmak Whatsapp Konum Bulma gibi birçok kişinin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Sürekli kendini güncelleyen Whatsapp, mesajları kriptolu şifrelerle güvenli biçimde depolar. Doğal olarak mesajların e-Posta yoluyla aktarılması ve okunabilmesi oldukça zor ve vakit alan bir işlemdir.

Zor olması ve uzun süre uğraş gerektirmesi sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilmez. Bu yöntemi uygulamak için;

  1. Kişinin telefonundan Whatsapp uygulamasına giriş yapın,
  2. Herhangi birinin sohbetine girin,
  3. Sağ üst bölümde yer alan simgeye tıklayarak önce diğer, sonra da sohbeti dışarı aktar butonuna dokunun,
  4. Ardından aktarmak için yöntemi seçin,
  5. Gmail üzerinden kendinize mail olarak gönderin.

Bu şekilde mesajları aktarabilirsiniz. Fakat bu yöntem yalnızca silinmeyen mesajlar için geçerlidir. Silinen mesajlara bu şekilde erişemezsiniz.

Sosyal Mühendisliği Deneyin

Sosyal mühendislik Whatsapp Üzerinden Yer Tespiti yapabilmeniz için geçerli bir diğer yöntemdir. Sosyal mühendislik yöntemleriyle kişinin telefonuna erişip kendinize konum adresini gönderebilir ya da göndertebilirsiniz. Fakat bu yöntem, oldukça risklidir.

Bunun yerine Whatsapp casus uygulamalarından birini bir bahane ile kişiye yükletebilir ve bu sayede uzaktan erişim sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Konumunuzu kullanıyor mu?

Whatsapp konumunuzu kullanmaktadır. Ayarlardan aktifleştirdiğiniz konum ayarları, Whatsapp’ta konum gönderdiğinizde ya da biri için konum bağlantısı ilettiğinizde sizi takip edecektir. Fakat bunların hiçbirini yapmıyorsanız, sizi takip etmesi oldukça zordur. Farklı uygulamaları ya da yöntemleri kullanarak kişinin takibini yapabilir, nereye gittiklerini ya da hangi lokasyonda olduklarını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Whatsapp Üzerinden Yer Tespiti yapabilmek için birden fazla yöntem olduğundan bahsetmiştik. Bunlardan ilki Whatsapp üzerinden konum göndermelerini sağlamak, izinli olarak adres takibi yapmaktır. Fakat karşınızdaki kişi buna izin vermiyorsa ya da konumunu sizinle paylaşmıyorsa, farklı yöntemleri uygulayarak yine amacınıza kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Snapchat konum takibi, Sosyal medya hesaplarındaki konum imlemeleri, çeşitli Whatsapp Üzerinden Yer Tespiti uygulamaları ve diğer yazılımlar işinizi kolaylaştıracak bazı yöntemler arasında yer almaktadır. Fakat siz çok daha stabil, sürekli olarak kontrol edebileceğiniz, 7 gün 24 saat boyunca aktif olarak çalışan bir yöntem arıyorsanız aşağıda yer alan başlıkları inceleyebilirsiniz. Peki, Whatsapp Konum Takibi Nasıl Yapılır?

Whatsapp Hangi Gizlilik Ayarlarını Sağlıyor?

Whatsapp’ta gizli kalabilmek için ayarlar kısmından profil resmi, son görülme ve hakkınızda bölümlerini yalnızca kişileriniz görecek şekilde düzenleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra konum ayarlarınıza giriş yaparak kimsenin sizi takip etmemesini sağlayabilirsiniz.

Bu şekilde güvenliğinizi en üst seviyeye çıkarmanız mümkündür. Whatsapp Konum Takibi, yalnızca telefonun konumu açık olduğu takdirde yapılabilmektedir. Bu nedenle konumunuzun kapalı olması da güvenliğiniz açısından önem arz edecektir.

YDUS ek yerleştirme sonuçları açıklandı YDUS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Sonuç

Whatsapp konum takibi yapmayı uzun süre boyunca düşünüyorsanız, mutlaka bir uygulama kullanmanız gerekecektir. Casus yazılımlar dışındaki yöntemler kısa süreliğine takip için imkan tanır. Bu nedenle uygulama kullanmak hem işinizi kolaylaştıracak, hem de kesin sonuç almanızı sağlayacaktır.

Editör: TE Bilisim