Siirt’te kaçak çalışan ve Siirt’li vatandaşların sağlığını hiçe sayıp komisyon aldıkları için tecrübesiz bir çene cerrahına ve kaçak ameliyatlara yönlendirdikleri iddia edilen ortodondistlerin Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bildirimiyle Siirt İSM tarafından yakalanması Siirt’te olay olmuştu.
Basın mensupları Mağdur N..’ye ulaştı.

Basın mensuplarına sarsıcı açıklamalarda bulunan N.. açıklamalarında şunları söyledi: “Bir doktor eşi olarak, hele ki doktor haklarını ülke genelinde yıllardır savunan bir STK Başkanının eşi olarak ben bile bu bunları yaşadıysam, diğer vatandaşlar kim bilir neler yaşıyorlardır.

Bu yaşadıklarımdan sonra bir daha özel bir sağlık kuruluşuna gittiğimde en az on kere düşüneceğim. Bu yaşadıklarımın en büyük sorumlusu Siirt İl Sağlık Müdürlüğüdür.

Olayın ciddiyetini İSM’ye defalarca bildirdik. Aylar geçmesine rağmen Valilik soruşturması tamamlanmadı. Yaptığım birçok CİMER başvurusu Bilgi Edinme Kanunu’na aykırı olarak süresinde cevaplanmıyor.

Talep ettiğim belgeler tarafıma gönderilmiyor, muhtemelen sahte belgeler düzenlenmeye çalışılıyor. Çünkü Sağlık Müdürlüğü bir başvurumda bana sonradan düzenlenmiş sahte belgeler gönderdi. Evet bunu devletin resmi bir kurumu yaptı. Siirt İl Sağlık Müdürlüğünü Anayasaya, kanunlara ve yönetmeliklere uymaya davet ediyorum.

Buradan olayı kapatmaya çalışanlara sesleniyorum, kapatabileceğiniz bir şey yok. Eğer olayı kapatmaya çalışıyorsanız siz de yargılanacaksınız. Siirt’in tüm STK’larını, siyasetçilerini, gazetecilerini ve büyüklerini de Siirt’in “Sağlık”ına sahip çıkmaya davet ediyorum. Siirt “Sağlık ”ta bu kadar sahipsiz olmamalı.

Siirt’e yasal çalışan ve devletin Diş Hastanesinde hizmet verdirecek yeterli sayıda ortodontist ve çene cerrahı getirilemiyor mu da, Siirt halkı özel kliniklere mecbur bıraktırılıyor? Burada yetkisiz kişilerce vatandaşlar olmadık girişimlere maruz bıraktırılıyor.

Bu kişilerin ikisine Sağlık Müdürlüğü tarafından yönetmeliklere aykırı bir şekilde izin verilmiş. Ameliyatımın kaçak yapılmasına müsaade edilmiş.

Ayrıca ameliyatıma yetkisizce girip müdahale eden ve doktor olmayan İ.. hakkında daha önce birçok şikayet olmasına rağmen, sağlık müdürlüğünün bu şikayetleri kapattığı duyumunu da aldım.

Savcılığa incelenmek üzere müdürlükten bu kişi hakkındaki şikayetlerin tümünü istemesini talep edeceğim. Bunlar doğruysa, eğer bu kişiye zamanında gereği yapılsaydı belki şu an bu sıkıntıları yaşamayacaktım.

Soruşturmaya muhakkik olarak önerilen diş hekiminin de, soruşturmaya konu poliklinikte daha önce yasa dışı çalıştığı duyumlarını aldım, yine bu özel polikliniğin denetleyicisi olan Sağlık Hizmetleri Başkan Vekilinin bu kliniğin sahipleriyle 20-30 yıllık dost oldukları duyumlarını aldım.

Bunların doğru olmadığını umuyorum. Tabi skandalın boyutu sadece bu değil. Sağlık Müdürlüğü ve muhakkik öncesinde beni Ankara’ya tarafsız bilirkişiye göndereceğini söyledikleri halde, daha sonra bundan vazgeçerek beni Van YYU’ne gönderdiler.

Doğu’da birçok olay ikili ilişkilerle kapatılmaya çalışılıyor. Burada, birilerinin muhtemelen araya girmesiyle, bilirkişilerin taraflı rapor hazırladığını madde madde kanıtladım. O bilirkişiler hakkında da zamanı gelince gerekli yasal işlemleri başlatacağım.

Düşünebiliyor musunuz Doçent ünvanlı bilirkişi kemik yapımının fizyolojisini bilmiyor? Raporun altında imzası var. Benim bile bir öğretmen olarak iki dakikada öğrendiğim şeyi kendisi bilmiyor ve rapora yazıyor. Dosyadaki birçok şeyi görmezden geliyor.

Yine bu soruşturmalar devam etmesine rağmen bu şahıslar Siirt’e gelmeye devam ettiler. Tarafımca geldikleri günler Siirt İSM’ye bildirilmesine rağmen, İSM gereğini yapmadı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na teşekkürlerimi iletiyorum. Eğer savcılık gerekli bildirimi yapmasaydı, yine Sağlık Müdürlüğü bu kişileri tespit etmediğini tarafıma bildirecekti.

Siirt’in bu sağlıkta bunu hak etmediğini düşünüyorum. Herkes aynı şeyi düşünüyor ama kimse bunu sesli dile getirmiyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nde Anayasayı, Kanunları ve Yönetmelikleri hiçe sayan ve Siirtli vatandaşları devletin ücretsiz diş hastaneleri varken kaçak işlemlerin yapıldığı paralı özel kliniklere mecbur bıraktıran bir kurum olabilir mi? Siirt İl Sağlık Müdürlüğü başka bir ülkeye mi bağlı? Siirt bu kadar sahipsiz mi? SİİRTLİ VATANDAŞLARI VE SİYASETÇİLERİ SİİRT’E SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM.”

(Haber:Şakir EROL-Baykanın Sesi)

'Yeni doğan bebek' vurgunu şebekesi operasyonunda 14 kişi tutuklandı 'Yeni doğan bebek' vurgunu şebekesi operasyonunda 14 kişi tutuklandı

 

Editör: TE Bilisim