Amida Haber’in haberi;

Edinilen bilgiye göre, Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi bir süre önce tadilata alındı. Depremden etkilenen bölümlerin onarılması, yıpranan binanın elden geçirilmesi için yapılan tadilatın bir buçuk ay daha sürmesi bekleniyor. Hasta yakınlarının iddiasına göre, tadilat nedeniyle Çocuk Hematoloji Servisi’nde lösemi tedavisi gören çocuklar, tek bir bölüme alındı. Daha fazla hastanın yararlanması için 2 çocuk aynı odada kalıyor. 2’de hasta yakını odada olunca, odadaki sayı bir anda 4’e yükseldi.

Hasta yakınları: Önlem alınsın

losemi1.jpg

Lösemi tedavisinden dolayı bağışıklıkları düşük olan çocukların kalabalık odalarda enfeksiyon kapma riskinin olduğunu belirten yakınları, önlem alınmasını istedi. Amida Haber’e konuşan hasta yakınları, “3 katı bir defada onarıma aldılar. Hastaları bir odayı tıkmışlar. Yanlarında refakatçileri var. Bir odada dört kişi oluyor. İki hasta iki refakatçi. Bu çocukların her an hastalık kapma riski var. Çocuklara yer tahsis edilmesini istiyoruz” dedi.

Başhekim: Gönül isterdi ki, tekli odalarda kalsınlar

Erdoğan ile Özel görüşmesinde tarih belli oldu Erdoğan ile Özel görüşmesinde tarih belli oldu

losemi.jpg

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Mehmet Ata Akıl, şunları söyledi: “Hastanemiz bölgeye hitap eden bir hastane olduğu için, fiziki mekan yetersizliğinden, çocuklar 2 hasta aynı odada kalıyor. Yetişkin hematoloji servisimizde de 2 hasta aynı odada. Gönül isterdi ki, hastalarımız tekli odalarda olsun. Ama o zaman faydalanacak hasta sayısı azalacaktır. 2 hastanın aynı odada olmasının tadilat ile bir alakası yok. Tadilattan önce de, daha çok hasta faydalansın diye uygulama bu şekildeydi.”

Editör: Ceren Yıldız