Sağlık Bakanlığı'nın randevu aralıklarını 5 dakika ile sınırlandırmasına Türk Tabipler Birliği tepki gösterdi. TTB, sürenin muayene ve tıbbi uygulamada hatalara yol açarak hekim ve hasta arasında sorunlara kapı aralayacağını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı başlattığı yeni uygulama ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki randevu aralığını 5 dakikaya düşürdü.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) uygulamanın hasta ile hekim arasında sorunlar yaşatacağını belirterek, "Uygulamanın hekimler için şiddetin artması ve tatmin duygusunun zedelenmesi, hastalar için de yeterli ve nitelikli tanı ve tedaviye ulaşamama sonuçlarını doğurur" dedi.

TTB, yeni uygulamaya göre her bir doktorun günde 90 hastaya bakması gerekebileceğine işaret ederek Sağlık Bakanlığı'na dilekçe yazdı.

Muayene işleminin kayıt, anamnez, hazırlık, fizik muayene, gerektiğinde tetkik istemi, tetkiklerin incelenmesi ve tedavinin düzenlenmesi gibi aşamalarının anımsatıldığı yazıda beş dakikalık bir sürenin yeterli olmayacağı, özen eksikliği ile tıbbi uygulama hatalarına yol açacağına dikkat çekildi. Yazıda uygulamanın hekimler için şiddetin artması ve tatmin duygusunun zedelenmesi, hastalar için de yeterli ve nitelikli tanı ve tedaviye ulaşamama sonuçlarını doğurduğu kaydedildi.

Bir Gün

Editör: TE Bilisim