Çanakkale Tabip Odası Başkanı Ayşe Güneş, önceki gün (1 Nisan Cumartesi) Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde, bir yıl önce boşandığı Dr. Niyazi Akay tarafından kesici aletle saldırıya uğradı.

Olayı protesto eden Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Çanakkale Şubesi üyeleri, fail Akay’ın serbest bırakılmasına tepki göstererek failin yeniden doktor Güneş’e saldırmayacağının garantisi olmadığını vurguladı.

'SALDIRIDAN KENDİ İMKANLARI İLE KURTULDU'

SES üyeleri adına bugün yapılan açıklamayı Sendika Şube Eş Başkanı Canan Coşan ile Kadın Sekreteri Saadet Yılmaz okudu. Açıklamada, Ayşe Güneş’in ve Niyazi Akay’ın aynı hastanede çalıştığı hatırlatılarak Akay’ın hastane bahçesinde elinde kesici aletle Güneş’e saldırdığı belirtildi. Güneş’in, arabasına binerek saldırıdan kendi çabalarıyla yara almadan kurtulduğu ifade edildi.

Yapılan açıklamada, “Ölümle burun buruna gelen ve aracını güçlükle çalıştırarak suç mahallinden kaçabilen üyemiz, hemen 112 Acil Çağrı Hattı’nı arayarak polis yardımı istemiştir. Kepez Polis Merkezi Amirliği’ne varamadan aracı yolda kalan üyemiz, bir süre daha aracında korku ve panik içerisinde beklerken devriye polis ekibi gelmiştir” denildi.  

Yerel seçimlerinde oy kullanmamanın cezası belli oldu Yerel seçimlerinde oy kullanmamanın cezası belli oldu

‘POLİSLER OLAYI CİDDİYE ALMADI’

Polis ekibinin durumu ciddiye almadığının vurgulandığı açıklamada “Doktor Güneş’in ifadesini almak üzere Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’ne götürmüşlerdir. Kelimenin tam anlamıyla; zanlı serbest kalmış, mağdur gözaltına alınmıştır. Üyemizin ifadesinin alınması işlemi dört saate yakın sürmüştür. İfadeyi alan polis memurlarının ‘eski eşin mesleğinden olabileceği, şikayetçi olması halinde vaziyetin daha da büyüyebileceği’ gibi tanıdık, bildik yönlendirmelerine de maruz kalmıştır” ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Yaşanan bu olay, kadına yönelik erkek şiddetinin her alanda, her meslek grubunda kesintisiz sürdüğünün kanıtıdır. Kolluk kuvvetlerinin, acil yardım hatlarının ve caydırıcı olması gereken adalet mekanizmasının, yine nasıl sınıfta kaldığının da göstergesidir.”

‘ELEKTRONİK KELEPÇE UYGULAMASI YAPILMALI’

Saldırının faili Dr. Niyazi Akay’ın serbest olduğunun altı çizilerek doktor Güneş’in hayatının tehlikede olabileceği uyarısında bulunuldu. Açıklama şöyle devam etti: “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri tamamıyla işletilerek, acilen yakalanmalı ve tutuklanmalıdır. Aksi takdirde, geçici koruma tedbiri olarak elektronik kelepçe uygulaması yapılmalı ve bir daha üyemize yaklaşmaması sağlanmalıdır. Etkin, hızlı, adil bir soruşturma ve kovuşturma neticesinde hak ettiği en ağır cezayı almalıdır. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi tarafından hızlı, etkin ve adil bir disiplin soruşturması yapılmalıdır. Eski eşin gecikmeksizin başka bir ile naklen tayin kararı alınmalıdır.”

Editör: TE Bilisim