Hatay’da 6 Şubat depreminde hastaneler yıkılırken istifa eden eski Sağlık İl Müdürü Mustafa Hambolat, Ankara’da başhekim yardımcısı olarak atandı. Sağlık emekçileri sendikası, bu atamayı ödüllendirme olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

Hatay’da 6 Şubat depreminde hastaneler yıkılırken istifa eden eski Sağlık İl Müdürü Mustafa Hambolat, Ankara’da başhekim yardımcısı olarak atandı. Sağlık emekçileri sendikası, bu atamayı ödüllendirme olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

Depremde hastaneler yıkıldı, sağlık müdürü istifa etti

Hatay’da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde, ildeki üç hastane yıkıldı ya da ağır hasar gördü. Depremde, Hatay Devlet Hastanesi’nde 72 kişi, Hatay Eğitim Araştırma ve Defne hastanelerinin yoğun bakımlarında ise yüzü aşkın vatandaş hayatını kaybetti. Ayrıca, onlarca sağlık çalışanı da enkaz altında can verdi.

Deprem felaketinin ilk günlerinde yıkılan hastanelerin altında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Hatay Sağlık İl Müdürü Mustafa Hambolat, AK Parti’den milletvekili olabilmek için görevinden istifa etti. Hambolat’ın istifası, kamuoyunda büyük tepki çekti. Deprem bölgesinde yaşadıkları travmaya rağmen görev yapan sağlık emekçileri ise Hambolat’ın istifasını protesto etti.

Sağlık müdürüne koltuk bulundu

Hatay eski Sağlık İl Müdürü Mustafa Hambolat, milletvekili aday adaylığı için istifa etmesine rağmen AK Parti tarafından milletvekili adayı yapılmadı. Ancak Hambolat, yıkılan hastanelerle ilgili hakkında idari ve adli soruşturma da açılmadı. Yeni görev yeri ise Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başhekim yardımcısı oldu.

Hambolat’ın Ankara’da görevlendirilmesi, sağlık emekçileri sendikası tarafından ödüllendirme olarak nitelendirildi. Sendika yetkilileri, Hambolat’ın sözleşmeli yöneticilik mevcut unvanının çok üstünde bir ücret alarak koltuk sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, sağlık sorunları nedeniyle tayin bekleyen arkadaşlarının var olduğunu ancak Hambolat’ın öncelikli olarak yerleştirildiğini ifade etti.

Sağlık emekçileri adalet istiyor

Sağlık emekçileri sendikası, deprem bölgesinde yaşanan acılara rağmen görevini terk eden ve Ankara’da kıyak atama ile ödüllendirilen eski Sağlık İl Müdürü Mustafa Hambolat’ın hesap vermesini istiyor. Sendika, Hambolat’ın yıkılan hastanelerin sorumluluğunu üstlenmesi ve depremde hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve vatandaşlar için adalet talep ediyor.

Bakan Koca'ya Vatandaşlar  "Başkanım, 182'den randevu alamıyoruz" Bakan Koca'ya Vatandaşlar "Başkanım, 182'den randevu alamıyoruz"


Kaynak: Avazturk

Editör: TE Bilisim