Sağlık Bakanlığı, kızamık vakalarındaki artışa dikkat çekerek, 81 il valiliğine bir yazı gönderdi ve önlemlerin artırılmasını talep etti. Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu ise Sağlık Bakanlığı'nın vakaların artışını kabul ettiğini ve önemini vurguladığını belirterek bir açıklama yaptı.

Dünyada ve Türkiye’de dolaşımı sürüyor

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından valiliklere gönderilen yazıda, kızamık virüsünün solunum yoluyla bulaşabildiği ve dünyada ve Türkiye'de dolaşımının devam ettiği hatırlatıldı. Yazıda ayrıca, dünya genelinde aşılama faaliyetlerinde yaşanan düşüşler, kızamık sürveyansındaki zayıflamalar ve Covid-19 salgını nedeniyle aşılama programlarında meydana gelen kesinti ve gecikmelerin kızamığın tehdit olabileceğine dikkat çekildi.

kızamık-nedir-belirtileri-nelerdir-yenigün-gazetesi-izmir-1

“Ülkemizde de son dönemlerde kızamık vaka bildirimleri yapılmaktadır”

Gönderilen yazının tamamı şu şekilde:

"Dünya genelinde son yıllarda yaşanılan aşı kapsayıcılığındaki düşüşler, zayıflamış kızamık sürveyansı ve Covid-19 nedeniyle aşılama faaliyetlerinde meydana gelen kesintiler ve gecikmelerin yanı sıra 2022-2023 yıllarında devam eden vakalar, kızamığın dünyanın her bölgesinde tehdit olabileceği anlamına geldiği, dünya sağlık örgütü tarafından bildirilmiştir. Ülkemizde de son dönemlerde kızamık vaka bildirimleri yapılmaktadır. Bu nedenle kızamığa karşı alınabilecek önlemlerin bir kez daha hatırlatılmasına ihtiyaç duyulmuştur"

kızamık-vakalarında-artış-yenigün-gazetesi-izmir

Adana'da Yüzlerce At ve Eşek Eti Kalıntısı Bulundu Adana'da Yüzlerce At ve Eşek Eti Kalıntısı Bulundu

Türk Tabipleri Birliği’nden açıklama

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu, Sağlık Bakanlığı'nın kızamık vakalarının artışını ve önemini kabul ederek valiliklere bir yazı gönderdiğini belirtti. Ayrıca, aşıları eksik olan çocuklara ücretsiz aşıların aile sağlığı merkezlerinde yapıldığını ve bu konuda aile hekimlerine ve hemşirelere danışmanın önemini vurguladı.

Editör: TE Bilisim