Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, ambulans arızaları sebebiyle kapatılan 112 çağrı istasyonlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

İlgezdi, “Ambulans eksiği nedeniyle geçici olarak kapatılan 112 çağrı istasyonları nedeniyle vatandaşların can güvenliğini neden tehlikeye atıyorsunuz?” diye sordu.

Bilimsel araştırma: Doktorunuz kadınsa hayatta kalma olasılığınız yükseliyor Bilimsel araştırma: Doktorunuz kadınsa hayatta kalma olasılığınız yükseliyor

CHP’li Akkuş İlgezdi, yeni ambulans alınmadığı için Bursa’da yedi, Adana’da ise on, 112 araç çağrı istasyonunun geçici olarak kapandığını belirterek, “Diğer illerden benzer bilgiler geliyor. Sayılar net olmadığı için açıklamıyoruz. Bakanlık bir ambulans alıp, bir ile yolladığı zaman bile tören düzenlerken, şuan sağlıkçılarımız eski ve fiziki şartları uygun olmayan ambulanslarda hastalarımıza hizmet vermeye çalışıyor. Bu ambulansların geneli çok eksi olduğu için bozuluyor ve bu yüzden 112 istasyonları kapanmak zorunda kalıyor. Vatandaşlarımız daha uzaktan gelecek ambulansı beklemek zorunda kalıyor. Bu da insan hayatını riske sokuyor” diye konuştu.

Dr. Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi: 

  • Ambulans eksiği nedeniyle geçici olarak kapatılan 112 çağrı istasyonları nedeniyle vatandaşların can güvenliğini neden tehlikeye atıyorsunuz?
  • Ambulans alımı neden yapılmıyor?
  • Arızalanan ambulanslar için anlaşılan araç tamir firmaları hangi kriterlere göre seçilmektedir? Yapılan anlaşmalarda tamir için azami süreler belirtilmiş midir?
  • 2023 yılı itibari ile aylar ve iller bazında kaç 112 çağrı istasyonu vardır. Bunların kaçı hangi sürelerle kapatılmıştır?
Editör: TE Bilisim