1218 yatak kapasitesine sahip devasa sağlık kampüsünde yaklaşık 2 bin 500 sağlık çalışanı ile yine 2 bin 500 idari personel görev yapıyor. Toplam 5 bin kişinin çalıştığı, her gün binlerce hastanın girip çıktığı devasa kampüste önemli bir eksiklik daha var.

CİVAR CAMİLERE GİDİYORLAR

Kampüsün hiçbir yerinde Cuma namazı kılınabilecek bir alan bulunmuyor. Böyle olunca da her Cuma günü pek çok personel ve hasta Cuma namazı için Yeşilova, Gündoğdu ve 28 Haziran mahallelerindeki civar camilere gitmek zorunda kalıyor.

TEPKİLERİ DİLE GETİRMİŞTİK

Ana bina içinde yer alan 2 mescitte aynı anda 30-40 kişi ancak namaz kılabilirken, hastane çalışanları tepkilerini çeşitli platformda dile getirmiş, gerekirse otopark bölümünde gerekli düzenleme yapılarak Cuma namazı kılınma imkanının oluşturulmasını istemişti.

2.5 AYDIR ÇALIŞMA YOK!

Meğer 336 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen şehir hastanesi binasında Cuma namazı için yer ayrılmış. Ancak söz konusu ayrılan yerde müteahhit Gama-Türker ortaklığı tarafından 2.5 aydır herhangi bir çalışma yapılmamış.

AYNI ZAMANDA SIĞINAK

Başhekimliğe yakın bir noktada bulunan, aynı zamanda sığınak olarak da kullanılması planlanan alanın neden namaz kılınabilecek hale getirilmediği merak ediliyor. İl Sağlık Müdürlüğünün müteahhit firmaya taahhütlerini hatırlatarak konuyu bir an önce çözüme kavuşturması isteniyor.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu
Editör: TE Bilisim