2 Kadın Sağlık Çalışanı Tutuklandı 2 Kadın Sağlık Çalışanı Tutuklandı

Gümüşhane sağlığı sık sık nabız köşemizde yer bulmaya devam ediyor. Yine bu hafta ilginç olaylar Gümüşhane sağlığında meydana geldi. Sözleşmelerinin yenilenmesine az bir zaman kalmasına rağmen artık daire  başkanları birbirlerinin ayağının altını eşmeye devam ederek, güç gösterisinde bulunuyor. Kimin kimi yiyeceği sağlıkta çok konuşulsa da yapılanlar bardakların taşmasına neden oluyor.

Geçtiğimiz günlerde izine ayrılan daire başkanlarından birinin gidişinin hemen ardından daire başkanının akrabalarından biri  apar topar tayin edilmiş. Daire başkanı göreve başladığında yakın akrabasının tayin edildiğini öğrenince tayinin neden gerçekleştirildiğini sormuş. Sağlık hizmetleri başkanı, ‘ihtiyaç vardı ondan bu tayini gerçekleştirdim’ demiş. Bunun üzerine diğer başkan baldızın vardı. Hiç bir görev yapmıyor. Onu neden görevlendirmedin demesi üzerine olay iyice büyümüş”. Tabii ki sağlık müdürü de sağlık hizmetleri  başkanının yanında yer aldığı için daha doğrusu sağlık müdürlüğünü o sağlık hizmetleri başkanı idare ettiği için olay bu şekilde  sonuçlanmış. Bu olayın olması üzerine Gümüşhane milletvekili bu konuda aranmış. Milletvekilinin sağlık müdürlüğünü aramasına rağmen söylenenler üzerine bu olay büyütülmemiş. Arada ne döndüğünü biz biliyoruz. Daha sonraki dönemlerde bunları da dile getireceğiz. Milletvekilinin de yakın akrabası bu alanda çalıştığı için demek ki bu yüzden olayı daha fazla büyütülmek istememiş.

Yine sağlık müdürlüğü yetkilerini elinde bulunduran zat, hastane dahi başhekimin yapması gereken tüm görevleri kendi yapıyormuş. Doktorların nöbetlerine kadar kendisi yazıyormuş. Başhekim yardımcıları ve üst yöneticilerin eşlerine nöbet yazmaktan imtina eden sağlık yöneticimiz sağlık müdürü olmaya adaymış. Kendisinin beklentisi bu dönemki sözleşmelerde sağlık müdürü olarak atamayı beklemekmiş. Bu nedenle al gülüm ver gülüm olayları devam ediyormuş. Adaletin bozulduğu kimsenin çalışmak istemediği ve herkesin torpil üzerinde görev yaptığı sağlık müdürlüğünde olan 3-5 kişiye oluyormuş. Ya ilçeler oralarda da her şey müdürlere devredilmiş o şeklide devam ediyor. Neler mi var? Birkaç ipucu vermekte yarar var! Muhasebe kısmı? Öğrendiğimiz kadarıyla muhasebe birimlerinde  çalışanlar dilekçe yazarak defterdarlığa kadar gitmişler. Yapılan her şeyin usulsüz olduğu beyan edilse de şu an itibari ile bir şey değişmemiş. Kadırga yayla şenliğinde minarlı yaylasında iki ambulansın personelleri ile  ne işi varmış. Kelkit’te genel cerrahın, cildiyeci ile arasında geçen  ameliyatta kim şikâyetçi olmuş. Sağlık  müdürlüğü fonemeni Maçka da kiminle beraber devletin arabasıyla yakalanmış. Yani saymaya kalksak her gün yazsak bitiremeyeceğimiz olaylar. Sağlık çok şükür devam ediyor. Ya kendisine sağlık müdürlüğüne hazırlayan kişi Urfa’daki imama 5 aydır yuğun bakımda yatan  hastayla ilgili mevcut sağlık müdürünün de yanındayken hangi telkinde bulunmuş. Kimler kimlerin yerine göz dikmiş. Bir sürü olay sağlık müdürlüğünde  devam ederken biz yazmaya devam edeceğiz. Anlaşılan  o ki sağlığı siyaset öyle bir hale getirdi ki çık çıkabilirsen bu işin içinden .Biz yazmakla mükellefiz. Dilsiz şeytan olmadık. Olmaya da hiç niyetimiz yok…. Haftaya Kelkit ve Urfa’yı yazarak devam edeceğiz, rabbim ömür verirse…

Editör: TE Bilisim