Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet işçileri Sendikası Eskişehir Şubesi, ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde çıkan yemeklere tepkide bulundu.

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet işçileri Sendikası Eskişehir Şubesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde çalışan Sağlık Emekçilerinin yemekhanede çıkan yemekler hakkındaki yoğun şikayeti üzerine Klinikler önünde basın açıklaması yaptı.

“YEMEKHANEDE ÇIKAN YEMEKLER YETERSİZ”

Sağlık emekçilerinin yemekhanede çıkan yetersiz yemeklerden dolayı hem aç kaldığını hem de kendi sağlıklarını koruyamadıklarını dile getiren Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet işçileri Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Recep Öztürk, “Emekçilerimize reva görülen yemeklerin miktar olarak az besin niteliği ve çeşitliliği açısından yeterli değildir. Yemeklerin içinde kıl, kurt, böcek gibi haşereler çıkarak hijyene dikkat edilmediği de fotoğraflarla defalarca ispatlanmıştır. Yemek yapımında kullanılan malzemenin hijyenine ve temizliğine de önem verilmediği apaçık ortadadır” diye konuştu.

Sivil Memurlar Sendikası yöneticilerine soruşturma Sivil Memurlar Sendikası yöneticilerine soruşturma

“HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ”

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Eskişehir Şube yöneticileri olarak, iş yeri temsilcileri ile sözlü olarak Baş Müdür ve diğer yetkili birimlerle görüşme sağladıklarını ifade eden Öztürk, “Yapılan görüşmelerde Ekim ayı itibariyle yemek sisteminin Şirkete devredileceği yemekhanede tadilat başlatılacağı tarafımıza aktarılmıştır. Kasım ayının ortasına geldiğimiz halde var olan düzende hiçbir değişim söz konusu değildir” diyerek yaşanan durumun düzeltilmesi için Rektörlüğe, Hastane Başhekimine ve Baş Müdüre endişelerini gidermeleri ve çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.(İstikbal Gazetesi)

Editör: Ceren Yıldız