Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı 3 saat sürdü. 

Toplantı sonrasında açıklama yapan Erdoğan'ın konuşmasında memurlara iki kez değinildi.

İşte konuşmanın ilgili bölümleri:

Tüketicilere uyarı: Magnum dondurmaları toplatılıyor Tüketicilere uyarı: Magnum dondurmaları toplatılıyor

- Deprem yaralarını sarmak için artırdığımız vergiler, memurlarımıza, asgari ücretlilerimize ve emeklilerimize yaptığımız ücret artışları gibi hususların enflasyon üzerindeki baskısı zamanla azalacak.

- Ücretlilerin gelirleri arasındaki dengesizliği azaltacak ilave önlemleri aşama aşama alacağız

- Ekonomide birinci önceliğimiz tüm vatandaşların refahını en üst seviyeye çıkarmaktır

Gazetememur.com Notu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasındaki konuşmasında memurlar birisi olumlu diğeri olumsuz olmak üzere iki kez geçmiştir. Memurlara verilen seyyanen zamma atıfta bulunularak verilen bu zammın enflasyona neden olduğu belirtilmiş, ancak bunun enflasyon olan etkisinin zamanla azalacağı belirtilmiştir.

Ücretliler arasındaki dengesizliğin bitirileceği belirtilerek ilerleyen dönemde işçiler ile memurlar araısndaki ücret farklarını sona erdirmek için tedbir alınacağına değinilmiştir.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında, 22  Ağustos son gün olmasına rağmen 7. dönem toplu sözleşmeye hiç değinilmemiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, verilen 8 bin liralık zammın memur temsilcilerince yeterli bir şekilde takdir edilmediği ve bu nedenle 7. dönem toplu sözleşme sürecine hiç değinilmediği düşünülmektedir.

Editör: TE Bilisim