Sağlık Çalışanlarının düşük maaşları yöneticilerinide vurmuş durumda. Emsali memura göre 20-25 bin lira düşük maaş alan başhekim yardımcıları ile hekim dışı uzman, müdür ve müdür yardımcıları durumu en kötü olanlar arasında

personel sağlık / özel haber

Türkiye'nin en büyük hastanesinde idari mali işlerden sorumlu müdür yardımcısı 19.500 lira toplam gelirle en düşük maaş alan yönetici oldu. Satın alma işlemlerinide yapan bu müdür yardımcısına bağlı birimlerde yüzlerce personel görev yapıyor. Personelinden daha düşük maaş alan müdür yardımcısının imza attığı mali işler değeri tam tamına 6 milyar tl. 

Bugün sürekli işçiler maaşlarını aldı. Ek ödeme, ikramiye vb tüm ek ödemeler hariç çıplak maaş 19 bin lira. Elbette işçilerimiz bu maaşı hak ediyor. Kimse buna bir şey diyemez. Ancak Devletin KPSS ye girmiş diploma sahibi memuru ve amiride iyi bir maaş almalıdır.

Devasa hastaneler kendi kendilerine yönetilmiyor. Orada emek harcayan başhekimler, müdürler , müdür yardımcıları var. Bir temizlik işçisi görevini yapmasa başka bir işçi o görevi yapabilir. Ancak resmi evraklara imza atacak, ameliyathaneye malzeme alacak, sistemi işleteceklerin yerine yenisi artık bulunamayacak. Hastane müdür yardımcısı sağlık memuru bu işi yapmayıp gidip yoğun bakımda çalışsa  çok daha fazla maaş alacak.  Yada başhekim yardımcısı istifa edip poliklinik yapsa 20-25 bin lira hatta hoca ise 50-60 bin lira daha fazla ücret alacak. 

Otomotiv sektörü tehlikeli viraja girdi! Otomotiv sektörü tehlikeli viraja girdi!

Bu saatten sonra sözleşmeli idareci olmanın mali açıdan bir faydası görünmüyor

Editör: TE Bilisim