Nazolabial dolgu burundan ağıza doğru giden çizgi ve kırışıklıkları yok etmede son dönemlerde tercih edilen en ağrısız ve başarılı işlemlerdendir. Yaş aldıkça insanların cildinde hacim kaybına bağlı olarak kırışıklıklar görülür ve vücut çizgileri daha fazla belirginleşir. Aynı zamanda yalnızca yaşlanmaya bağlı olarak değil kalıtsal ve çevresel etmenler de bu çizgilerin günden güne derinleşmesinde önemli rol oynarlar. Çizgilerin derinleşmesi ve kırışıklıkların artması ise kişinin yüzünde yorgun ve bitkin bir ifadeye yol açar. Bu da kişide hoşnutsuzluk yaratır.

Nazolabial dolgu sayesinde yüzünüzdeki solgun görüntüye son vermek mümkün. Nazolabial dolgu ile birlikte kişi burun ve ağız bölgesinde bulunan kırışıklıklara elveda diyebilir, ayrıca kaybettiği hacmi geri kazanabilir.

Nazolabial dolgu tedavisi nedir?

Nazolabial dolgu işlemi cerrahi prosedürlere girmek istemeyen, işini daha kısa ve pratik yoldan halletmek isteyen kişilerin tercih ettiği bir uygulamadır. Genellikle 40 yaşa kadar dolgu maddesi ile kırışıklıkları gidermek mümkün olabilmektedir. Ancak 50 yaşından sonra ameliyat olmak kişi için daha uygun olacaktır. Nazolabial dolgu ile siz de nazolabial bölgedeki ince çizgiler ve kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz.

Oldukça kısa süren bu işlemde genellikle lokal anestezi yöntemi uygulanır. Kişinin cildindeki çizgilerin derinliğine bağlı olarak verilen dolgu miktarı da değişiklik gösterir. Derinliğin çok fazla olduğu bölgelere bir de yağ enjeksiyonu eklemek son derece uygundur. Kişinin yüz büyüklüğüne göre ve kırışıklığın derinliğine göre dolgu maddesi miktarı belirlenir.

Bazı durumlarda geçerli olmak kaydı ile yalnızca nazolabial bölge değil, yanak bölgesinde de çökmeler meydana gelebilir. Özellikle çok kilo kaybı yaşamış kişilerde bu görülür. Bu gibi durumlarda yalnızca nazolabial bölgeye dolgu yapılması etkili bir sonuç alınmasına engel olabilir. Bu durum yüzdeki dengenin bozulmasını da tetikler. O bölgede genel olarak bir dolgu uygulaması yapmak faydalı olacaktır.

Nazolabial dolgu nazolabial bölgede bulunan kırışıklar ve ince çizgilere kanüller veya ince iğneler yardımıyla dolgu maddesi uygulanma işlemidir. Bu uygulama sayesinde cildiniz daha düz ve sıkı bir görünüme kavuşur. Böylece kollajen üretimi de desteklenmiş olur.

Nasolabial dolgu faydaları nelerdir?

Nasolabial dolgu işleminin faydaları aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

  1. Nazolabial dolgu ciltteki kolajen üretiminde artışa neden olur.
  2. Ağız bölgesi ve çevresine ekstra hacim verir.
  3. Cildin nem düzeyini artırarak yenilenme sağlar ve canlılığını artırır.
  4. Cildin daha yumuşak olmasını sağlar ve düz bir görünüme kavuşturur.
  5. Yan etkileri neredeyse hiç olmayan bir uygulamadır.
  6. Hızlı sonuç alınabilen bir uygulamadır.
  7. Uygulamanın hemen arkasından makyaj yapılabilmektedir.

Nazolabial dolgu ne zaman gerekir?

En uygun dönemi kişini cilt tipi belirler. 25 yaş altında bulunan kişilerin cilt elastikiyet seviyesi daha yüksektir ve ciltleri daha sıkı ve gergindir. 25-35 yaşında bulunan kimselerin ise yavaştan göz çevresindeki çizgiler belirginleşmeye başlar. Sarkmalar da artabilir. 35-45 yaşlarında olan kişilerde ise nazolabial kıvrımlar gözle görülür bir etkiye sahip olmaya başlar ve cildin elastikiyet seviyesinde azalma görülür. Boyun çevresinde ve yüzde gevşemeler oluşur.

Kimler nazolabial dolgu yaptırmalıdır?

Nazolabial dolgu nazolabial ismi verilen bölgedeki çizgilerinin çok derin olmasından ve o bölgedeki kırışıklıklarının fazla olmasından şikayetçi olan kişiler için son derece uygun ve pratik bir yöntemdir. Aynı zamanda yanak bölgesinde çökme görülen kişilerin nazolabial bölgesinde daha fazla kırışıklık artışı meydana gelir. Özellikle yanaklarında çökme sorunu yaşayan kişiler bu uygulamayı yaptırabilir. Önünde çok büyük bir hastalık engeli bulunmadığı müddetçe nazolabial dolgu her yaştan ve kesimden kişiye uygulanabilir.

Kimlerin nazolabial dolgu yaptırması önerilmez?

Nazolabial dolgu kronik bir hastalığı bulunan kişilerin yaptırması önerilmeyen bir operasyondur. Kronik rahatsızlığı bulunmayan ancak 18 yaşını henüz doldurmamış kişiler için de uygun değildir. Nazolabial dolgu yaptırmadan önce mutlaka uzman bir doktora muayene olunmalıdır.

Nazolabial dolgu uygulaması nasıl yapılır?

Nazolabial dolgu işlemine başlamadan önce mutlaka hastanın problemlerine yönelik olarak kapsamlı bir muayene yapılmalı, bunun sonucunda ise tedavi şeklinde ve uygulanması gereken doz miktarına karar verilmelidir. Tedavi şeklinde karar verildikten sonra işlem öncesinde tedavi bölgesi muhakkak sterilize edilir. Daha ağrısız olması adına bazen anestezik krem bazen ise lokal anestezi yöntemi kullanılır.

İşlem esnasında kanüller yardımı ile dolgu maddesi çizgilerin derinleştiği bölgelere enjekte edilir. Nazolabial dolgunun diğer dolgulardan farkı tek seferde maksimum dolgu enjekte edilmemesidir. Nazolabial dolgudan en verimli sonucu alabilmek için minimum hacimli bir uygulama yapılır. Sonrasında kişinin mimiklerinde bir farklılık meydana gelip gelmediği incelenir. Uygulamanın tek değil de çift seferde tamamlanması daha etkili ve başarılı sonuçlar alınmasını sağlar.

Nazolabial dolgu yan etkileri var mıdır? Riskler nelerdir?

Nazolabial dolgu uygulamasında herhangi bir yan etki görülmez. Uygulama esnasında iğne yardımı ile dolgu maddesi enjekte edildiğinden uygulama sonrasında minik kızarıklık ve morluklar meydana gelebilir ancak bunlar geçicidir. Kanül kullanıdığı takdirde morluk belirme riski daha azdır. Morluk ve kızarıklıklar yaklaşık bir iki güne geçerek cilt eski normal haline geri döner. Sabredemeyen hastalar bu komplikasyonları gidermek için krem veya losyon sürebilirler.

Nazolabial dolgu kalıcı mıdır?

Nazolabial dolgu kalıcılık düzeyi kişiden kişiye farklılık gösteren bir uygulamadır. Genellikle gözlemlendiği kadarıyla yaklaşık olarak 9 ila 18 ay arası bir kalıcılık süresi bulunmaktadır. Kalıcılık süresinde rol oynayan etmenler arasında sigara tüketimi, çevresel sebepler ve dolgu maddesinin kalıcılık düzeyi bulunur.

Nazolabial dolgu ne kadar? Nazolabial dolgu fiyatları

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Sizin için en uygun tedavi yöntemini saptamak ve diğer tüm merak ettikleriniz için Quartz Kliniğini 0212 241 46 24 adlı numaradan ulaşabilirsiniz.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

Editör: TE Bilisim