Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul Pendik'te vatandaşlarla buluşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anestezi ve ameliyathane teknikerleri ile ATT, paramedik çalışanlarının diğer sağlık alanlarında da çalışabilmelerinin önünü açaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada "Pendik’te gündeme geldi, haberi verdik:  Anestezi ve ameliyathane teknikerleri ile ATT, paramedik çalışanı arkadaşlarımızın diğer sağlık alanlarında da çalışabilmelerinin önünü açıyoruz. Konuyla ilgili kararın yakında Resmi Gazete’de yayımlanmasını bekliyoruz." dedi.

Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan  Hemşirelik mesleğinin kritik öneme sahip olduğunu, palyatif düzenlemelerle ikame edilecek bir konumda olmadığını açıkladı.

AK Parti'de değişim yolda: 31 Mart'ın hesabı 30 Nisan'da verilecek AK Parti'de değişim yolda: 31 Mart'ın hesabı 30 Nisan'da verilecek

Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  "Bu kıymetli mesleğin geçici uygulamalarla, palyatif düzenlemelerle ikame edilecek bir konumda olmadığı gerçeğinden hareketle; konunun taraflarının görüşü alınmadan, gerekli istişareler tamamlanmadan, ilgili STK’ların dışarda bırakıldığı düzenlemelerin hayata geçirilmesi çalışma barışını tehlikeye sokacaktır.

Yapmış olduğumuz Hemşirelik Çalıştayı’nda hemşirelik görev tanımlarının net bir biçimde ortaya konulması özellikle vurguladığımız, üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir başlık olmuştur. Hemşirelik mesleği gibi aynı şekilde diğer sağlık profesyonellerinin de görev tanımlarının yeniden belirlenmesi ve aldıkları eğitime uygun bir biçimde istihdam edilmelerinin daha doğru bir adım olacağı şüphesizdir" dedi.

Editör: Ceren Yıldız