Türkiye'de birçok kişinin hayali ufak birikimiyle ayağını yerden kesecek bir araç almak oluyor. Bu birkaç sene öncesine kadar daha kolay olurken şimdi araç satın almak da ev almak gibi zorlaştı.

Son zamanlarda araç fiyatları katlanarak artarken, bazı ekonomistler ikinci el araçların fiyatının düşeceği iddiasında bulunmuştu. Ancak bu iddiaları yalanlayan açıklama uzman isimden geldi. Akademisyen Cem Özüak yaptığı tahminle herkesi şaşırttı...

EK ÖTV UYGULANMASI MÜMKÜN

Özüak yaptığı açıklamada, "Bundan sonra araba fiyatları dolar arttıkça daha da fazla artacak. Hatta araba fiyatları öyle bir artacak ki. Araba fiyatları dolardan daha da fazla artıyor bir de arabaların çoğu yurt dışından geldiği için çok büyük ihtimalle devlet hem vergi geliri sağlamak amacıyla hem de yurtdışından gelen bu araçları azaltmak için ÖTV düzenlemesi yapacak. İnsanlar tıpkı bugün ev alamadıkları gibi araba alacak para da bulamayacak" ifadelerine yer verdi.

Tesla, elektrikli araç fiyatlarında yeni indirimlere gitti Tesla, elektrikli araç fiyatlarında yeni indirimlere gitti

İddialara göre ilerleyen süreçlerde dolar ve euro daha çok yükselecek ve otomobil almak da buna bağlı olarak daha da zorlaşacak.

KARAR

Editör: TE Bilisim