Olay, 20 Nisan 2018'de, Kocasinan ilçesi Zümrüt Mahallesi'ndeki Kadir Has Spor Salonu önünde meydana geldi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi bölümünde görevli Prof. Dr. Fuat Duygulu, iddiaya göre, 2011'de hastanede tanıştığı, hasta yakını S.İ. ile yaklaşık 2 yıl ilişki yaşadıktan sonra ayrıldı. Fuat Duygulu, olay tarihinde tekrar aradığı S.İ. ile buluşup, yeniden ilişki teklifinde bulundu. S.İ.'nin reddetmesi üzerine tartışma çıktı. Duygulu, yanındaki bıçakla S.İ.'yi karnından ve kolundan yaraladı. S.İ., kaldırıldığı hastanede tedavi gördü. Gözaltına alınan Fuat Duygulu ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklu yargılanan sanık Fuat Duygulu, 13 Mayıs 2019'da karar duruşmasında hakim karşısına çıkarıldı. Eski duruşmalarda 25 bin TL borç verdiğini ileri sürdüğü S.İ.'den parasını istediğini, onun ise kendisinden eşinden ayrılmasını istediğini öne süren Duygulu, son savunmasında, "S.İ., benim iş yerime gelip, rahatsız edip, tehdit ediyordu" dedi.

Saç boyaları tehlike saçıyor: 'İç organları etkileyebilir' Saç boyaları tehlike saçıyor: 'İç organları etkileyebilir'


Mahkeme heyeti, sanık Fuat Duygulu'ya, 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan önce ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın cezası, daha sonra 'ağır tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulanıp, 7 yıl 6 ay hapis cezasına düşürüldü. Fuat Duygulu'nun tutukluluk halinin devamına karar verildi. Sanık Fuat Duygulu'nun avukatı fazla ceza verildiği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ise sanık hakkında takdiri indirim maddelerinin uygulanmaması gerektiği gerekçeleriyle az ceza verildiğini belirterek, kararı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı.


CEZA ÖNCE 4 YILA DÜŞTÜ, SONRA YENİDEN ARTIRILDI


Dosyanın geldiği Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, dosyadaki incelemede, duruşma yapılmasına karar verdi. 6 Aralık 2019'da bu dairede görülen davada sanık Duygulu'nun cezası, eylemin 'Kasten ağırlaşmış yaralama' suçu kapsamında kaldığı gerekçesiyle 4 yıl 8 ay 7 güne düştü ve sanık Fuat Duygulu'nun tahliyesine hükmedildi. Dosya, bu kez Yargıtay'a taşındı. Yargıtay, yapılan incelemede yanlış hüküm kurulduğu gerekçesiyle dosyayı bozup, yeniden Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Yeniden yargılanan Duygulu'nun cezası, 'Kasten öldürmeye teşebbüs etme' suçundan bu kez 10 yıla çıkarıldı.


YARGITAY ONADI


Avukatların kararı temyiz etmesinin ardından dosya yeniden Yargıtay'a taşındı. Dosyanın geldiği 1'inci Ceza Dairesi, yaptığı incelemede, sanık avukatının, haksız tahrik altında eylemin işlendiğine, cezanın fazla verildiğine dair temyiz talepleriyle, bakanlık avukatının cezanın az ve takdiri indirim hükmünün uygulanmasının hatalı olduğuna dair taleplerinin yerinde görülmediğine vurgu yapılıp, bazı temyiz istemlerinin de düzeltilerek esastan reddine karar verdi, Duygulu'ya verilen 10 yıl hapis cezası onandı. 

 

Editör: TE Bilisim