Personel sağlık net'in instagram sayfasından 3 Ağustos'ta yaptığımız açıklamada sağlığa çok sayıda güvenlik görevlisi alınacağını tüm Türkiye ilk defa personel sağlık net'ten öğrenmişti.

personel sağlık 

10 Ağustos'ta ise Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin KOCA haberimizi doğrulamış ve çok sayıda güvenlik görevlisi alımı yapılacağını açıklamıştı

Peki sağlıkta güvenlik görevlisi olmak için şartlar nedir, sağlıkta nasıl güvenlik görevlisi olunur ?

Sağlık Bakanlığında çok az sayıda 657 kadrolu devlet memuru güvenlik görevlisi var. Sağlık Bakanlığındaki güvenlik görevlilerinin büyük çoğunluğu sürekli işçi. 

Sürekli işçi güvenlik görevlileri kura ile 657'li güvenlik görevlileri ise KPSS ile atanmaktadır. 

İşte Sağlıkla İlgili Yasanın Tam Metni İşte Sağlıkla İlgili Yasanın Tam Metni

Sürekli işçi güvenlik görevlisi alım şekli şu şekildedir;

Sağlık Bakanlığının duyurusu ile  gerekli şartları taşıyan adaylar İŞKUR üzerinden sistemden başvuru yaparak alıma başvurabilir

Hali hazır da sağlık bakanlığından güvenlik görevlisi olmak için en az lise mezunu olma şartı vardır. Lise,Önlisans ve lisans mezunlarında ; 5188 SAYILI ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİNE DAİR KANUN GEREĞİNCE GEÇERLİLİĞİ DEVAM EDEN ÖZEL GÜVENLİK KİMLİK KARTINA SAHİP OLMAK. şartı vardır.

Sağlık Bakanlığına hem silahlı hem de silahsız güvelikçi alımı yapılmaktadır. Silahsız güvelikçi alımına silahli güvenlikçi sertifikası olanlarda başvurabilir. Ancak silahlı güvenlikçi alımına silahsızlar başvurmaz.

Ayrıca, engelli ve eski hükümlüler güvenlikçi alımına başvuramaz.

Sağlıkta Güvenlik Görevlisi Kaç Lira Maaş Alıyor ?

Sağlıkta sürekli işçi güvenlik görevlileri hem emsali memurlara hemde diğer sürekli işçilere nazaran daha yüksek ücret almaktadırlar. Gece ve hafta sonu mesaisi, giyim yardımı, yol yardımı, ikramiye benzeri ödemelerin tümü 1 yıla vurulduğunda emsali devlet memurunun 2 katı kadar gelir elde etmektedirler. 
 

Editör: TE Bilisim