GAZİPAŞA Devlet Hastanesi'nde, Genel Sağlık İş Sendikası, üyelerin haklarına ve çalışma koşullarına yönelik yaşanan olumsuz durumları aktarmak için, bugün bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı’da hastenede görev yapmakta olan sağlık çalışanları, yine aynı hastanede başhekimlik görevini yürüten Dr. Adil Çelik’e yönelik şikâyette bulundu. Hastane personeli, toplantıda başhekimin yönetim anlayışının adaletten uzak olduğunu ve buna ek olarak hastanede özveriyle çalışan sağlık emekçilerinin maruz bırakıldığı hukuksuzluk ve haksızlık hakkında bilgilendirmede bulundu.

‘MOBBİNG’E MARUZ KALIYORUZ’
Personeller toplantıda başhekimden mobing uygulaması gördükleri iddiasını şu sözlerle aktardı: “Adil Bey'in, daha önce ilçe belediye başkanlığı seçimini kaybedip pratisyen hekim olmasına rağmen onlarca uzman hekimin görev yaptığı Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atanmasının ardından keyfi görevlendirmeler ve mobbing uygulamalarıyla karşılaşmaya devam ediyoruz.”

Otomotiv sektörü tehlikeli viraja girdi! Otomotiv sektörü tehlikeli viraja girdi!

‘BAŞHEKİM ACIMASIZ KEYFİ TUTUMLAR SERGİLİYOR’
Toplantıda hastane personelleri ayrıca, hastanede gerçekleştirilen görev dağılımının tamamen keyfi bir şekilde yapıldığını ve sağlık hakkının, emeğin ve hukuksuzluğa karşı duruşun hiçe sayıldığının altını çizdi. Personel, konuya yönelik olarak, “Üyelerimizden biri, uzun yıllar ameliyathane servisinde hemşire olarak görev yapmış, bu alanda uzmanlaşmış iken, bu alanda uzmanlığını Bakanlığın açtığı sertifika programına katılarak da belgelendirmiş olduğu halde, kendi iradesi dışında başhekimlik tarafından yapılan bir görev değişikliği sonucu tecrübesinin bulunmadığı çocuk servisine görevlendirildi. Sendikamızın, bu akıllara zarar idari işlemi yargıya taşıyarak başlattığı hukuk mücadelesi sonucu dava kazanıldı ve üyemiz tekrar ameliyathane servisindeki görevine yargı kararı ile döndü. Ancak, aynı üyemizin tekrar çocuk servisine görevlendirilmek istenmesii, Başhekim’in keyfi tutumunun ne kadar acımasızca olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi” ifadelerinde bulundu.

İŞBİRLİĞİ VE ADALETE DAYALI BİR YÖNETİM ANLAYIŞI
Sağlık personelleri son olarak, haksız uygulamalarda bulunduğunu iddia ettikleri Başhekim Dr. Adil Çelik’i vazgeçmeye, işbirliği ve adalete dayalı bir yönetim anlayışını benimsemeye davet etti. Ayrıca yaşanan bu durumun devam etmesine izin vermeyeceklerini gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde durumun mahkemeye intikal ettirileceğini bildirdiler.

Buse ER


Kaynak: Antalyaekspres

Editör: TE Bilisim