Sahada görevli hemşireler ve sağlık çalışanları tarafından kurulan Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) sağlık alanında görevli olan çalışanların yanında olmaya, haksızlıklarla mücadele noktasında elini taşın altına koymaya devam ediyor. HEP-SEN, sahada görevli, sendika üyesi olan olmayan tüm sağlık profesyonellerine ‘yaşadığınız haksızlıkları sendikamıza bildirin, ihbarda bulunun” çağrısında bulunuyor. 

Sakarya’dan Gelen İhbar Üzerine Harekete Geçildi!

HEP-SEN Genel Merkezi, yine sahada yaşanan bir olumsuzluğa müdahil olarak sorunun çözümüne katkı sağladığını açıkladı. Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’nde görev yapan ve ebelik önlisans programı mezunu olan bir üyesinin, kurumu tarafından 3. basamak bir yoğun bakım ünitesine sorumlu hemşire olarak görevlendirilmesi üzerine başlattığı temaslar hakkında açıklama yaptı. Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) konuyla ilgili bilgi veren HEP-SEN Genel Merkezi, sendika üyesi olan sağlık çalışanı bir ebenin, ilk olarak Sağlık-Sen daha sonra da kurumun yetkili sendikası olan Türk Sağlık-Sen tarafından konuya itiraz edilerek yerel gazetede haber yaptırıldığını, yaşanan durumun HEP-SEN’e intikal etmesi üzerine harekete geçtiklerini belirtti. Yapılan görevlendirmenin mevzuata aykırı olduğunu ifade ettiklerini, mevzuata uygun olarak yeniden düzenleme ve bu düzenlemenin de yalnızca ilgili yerde değil kurumun tüm birimlerinde gözetilmesi yönünde görüşlerini ilettiklerini kaydetti. Gerekli değişikliklerinin yapılmasının talep edildiğini ve tüm  birimlerde mevzuata uygun görevlendirme noktasında konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdiklerinin ifade edildiğini kaydeden HEP-SEN’e cevap gecikmedi. Talep üzerine kurum yöneticileri, sendikal ayrımcılık yapıldığı algısı yaratılmaması adına konunun Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’ne intikali noktasında aksiyon alındı. 

Altına rağbet arttı, kuyumcular yok satıyor Altına rağbet arttı, kuyumcular yok satıyor

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’ne Teşekkür

 HEP-SEN, “Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tüm sorumlu ve gözetmen (süpervizör) hemşirelerin mevzuata uygun şekilde görevlendirilmesi noktasında gerekli adımların atılmasını talep etmiştir. Netice olarak hastanedeki tüm ilgili görevlendirmeler mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmiştir. Konuya hassasiyetle yaklaşan ve herhangi bir ayrım gözetmeyen Sakarya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü’ye, Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Adil Murat Akgül’e ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine Sevim’e teşekkürlerimizi sunarız” açıklamasında bulundu. 

Mevzuata aykırı her görevlendirmeyi bizlere ihbar etmeye davet ediyoruz.”  

HEP-SEN, tarafgirlik yapmamak ve iş barışını sağlamak adına, ilkeleri ve değerleri doğrultusunda doğrunun yanında olmaya devam edeceklerine söz vererek şunları söyledi: “Bu kapsamda, ülkemizdeki tüm sağlık kurumlarında yönetici atamalarının mevzuata uygun şekilde düzenlenmesi için tüm tarafları hassasiyete; sağlık camiamızı da şahit oldukları mevzuata aykırı her görevlendirmeyi bizlere ihbar etmeye davet ediyoruz.”  


Kaynak: Anatomistler

Editör: TE Bilisim