Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, Diyarbakır Çocuk ve Doğum Hastalıkları Hastanesi’nden ebe R.T’nin Diş Hastanesi’ne atanması konulu haber ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“https://amidahaber.com sitesinde 15 Ağustos 2023 saat 10:02’de yayınlanan “Diyarbakır’da diş hastanesine ebe atandı” başlıklı haberde “ebe, hemşire ve yardımcı sağlık personellerinin diş hastanesinde asli görevleri dışında görevlendirilmeleri ile ilgili yanıltıcı bilgilere cevabımızdır. Amida haber sitesinde yer alan habere konu olan ebe ataması; hastane bünyesindeki Ameliyathane ve Sterilizasyon Ünitesinde çalışmak üzere; sterilizasyon ünitesinde çalışma deneyimi olması sebebiyle yapılmıştır.

İslam Memiş'ten altın için 'Risk' açıklaması: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak İslam Memiş'ten altın için 'Risk' açıklaması: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Anestezi eşliğinde yapılan diş işlemleri için ihtiyaç duyulan kan tetkiklerinin, hastanemiz bünyesinde alınması için kan alma birimi kurulmuştur. Laboratuar teknikeri ataması bu ihtiyaca binaen; kan alım işlemlerini yapmak üzere kurulan laboratuarımız için uygun görülmüştür.” 

İlgili haber için tıklayınız


Kaynak: Amidahaber

Editör: TE Bilisim